Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +29

kolejne pytanie dziś, cały dzień przed komputerem, czytam i czytam i niewiele z tego wynika
jak to jest z tym cache'owaniem (będę pisał keszowaniem, trochę to bardziej naturalne) w symfony2? mam kilka pytań:
1
nie mam włączonego APC. pierwsze ładowanie strony w sf2 trwa 500 ms, a każde kolejne 30-60ms. dlaczego?
2
załóżmy, że chcę używać w skrypcie APC. czy będę musiał coś zmieniać w kodzie (jak w przypadku memcache) czy po prostu wystarczy to włączyć i co jakiś czas czyścić cache?
3
czy APC potrzebuje mieć coś specjalnego (np. flagi kompilacji php) czy można tego używać na każdym serwerze? jeśli nie, to na jakim da się tego używać, co jest wymagane (mam obecnie serwer na proserwer.pl, pewnie nie zadziała?)
5. Przeczytać dokumentację, żeby zrozumieć jak Symfony działa.
@MacDada: chodziło mi raczej o to czy przy małej stronie jest w ogóle sens robić cokolwiek, czy zostawić to automatyczne keszowanie symfony bo np. zysk wydajnościowy będzie