Pan_krecik
Pan_krecik
Taka prawa..
222
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Rodriquez
Lata wpojonego p---------a że mężczyźni i kobiety są równe nie oznacza jednocześnie zachowań w grupie.

Męska rywalizacja między sobą nie równa się rywalizacji w świecie kobiet.
W organizacji/instytucji mężczyźni ze sobą współpracują stanowiąc jeden dział brnący do przodu (rywalizacja następuje na poziomie sportowym lub w innej materii nie wpływającej na pracę ponieważ w pracy się współpracuje).

Natomiast rywalizacja kobiet (szkoły podstawowej już to widać) to standardowe kupczenie, próbowanie zrzucić winę na kogoś
151
dzieju41
Kurna strach plusować, zaraz jakimś mizoginem mnie obwołają na wykopie.
47
Dejvidek25
Najlepiej nie lajkować gówna i tyle
1
Ilirian
Jeszcze niech nazwą mnie rasistą i starczy mi komplementów na ten dzień
1
Nytalith
Nytalith
warto dodać, że to jest esej napisany przez babkę która ma licencjat z nauk religijnych. Głęboko siedząca w konserwatywnych think tankach konserwatywna komentatorka polityczna. Ma prawo do opinii, ale nie ma warsztatu żeby tą pracę uważać za coś więcej niż właśnie opinię. Nie jest socjologiem, nie jest nawet naukowcem jakiejkolwiek dziedziny.
26
pianinka
pianinka
Przecież wiadomo, że nie chodzi o fakty tylko klepanie się po plecach ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzień jak co dzień na wykopie.
8
kary_nalesniczek
kary_nalesniczek
I mężczyźni którzy łykają takie treści, będą nazywać siebie płcią logicznie myślącą. O zgrozo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3
Hylfnur
cool
uwielbiam rosyjsko powiązane organizacje w Polsce
8
vorky
"kto pracował z kobietami, ten się w cyrku nie śmieje" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
4
8kiwi
8kiwi
https://www.compactmag.com/article/the-great-feminization/

link do tekstu gdyby ktoś chciał się zapoznać
3
wbrewprawdzie
@Pan_krecik Bardzo ciekawe tezy. Na całe szczęście ten efekt feminizacji nie jest tak silny w Polsce, gdyż u nas motorem gospodarki jest przemysł. Natomiast ogólne spostrzeżenia co do nadchodzących zmian są w mojej opinii trafne jeśli w Polsce też te proporcje osiągną takie liczby jak w USA.
2
Y3ll0w69
Jak są takie równe to niech podniosą karton frytek 22 kg a zapomniałem nie mogą a wypłatę dostają tą samą xD
1
Desire22
Oczywiście wielka burza i jak to rząd cenzuruje za prawde, a pewnie książka pisana pod teze i stek bzdur.
0
MargarynaPalma
MargarynaPalma
Ta Pani ma po prostu problemy z głową
0
PIAN--A_A--KTYWNA
Tam jest że w pewnym dziale pracowało dwóch facetów i robiło swoją robotę aż pewnego dnia przyszło na miejsce jednego babka i potem doprowadziła do zwolnienia tego faceta do którego przyszła do pracy i na jego miejsce zatrudniono inną babkę ale one nie ogarniały tego tak dobrze jak tamci faceci i zatrudniono trzecią babkę a potem się okazało że potrzeba jeszcze dodatkowej osoby i tak z dwójki facetów po jakimś czasie zrobiło
0