Wpis z mikrobloga

@tajek: @apm450: Nie zgodzę się, że wszystkie polskie fora to syf. Jeżeli są o mało "gimbusiarskim" zagadnieniu i średnia wieku użytkowników wynosi powyżej 20 lat, to raczej panuje na nich wysoki poziom kultury. Przykład: najpopularniejsze polskie forum o grach planszowych.
  • Odpowiedz
@varez: geniuszu, czytaj uważnie. Posty przepadły... pamiętam jednak ich treść i nie przypominam sobie żebym był rozszczeniowy, od razu zarzuciłem swoją propozycję. To że nie działała to chyba powód do tego żeby zgłosić się z tym na forum, przynajmniej podjąłem próbę i wykazałem inicjatywę. Dla niektórych to i tak powód do drwin.

Nie pamiętam już treści zadania, jakieś podstawy struktur danych. Dałem treść zadania, swoją propozycję i pytania do własnego
  • Odpowiedz
@pies_dogeee: a ja po Tobie już widzę, że wpisujesz się w ty pieniacza ;)

ja zacząłem pisać posta, zanim napisałeś, że Twoich już nie ma - MI nagle nie wolno popełniać błędów, błędy są tylko dla Ciebie, bo jak ja robię to rzucasz zgryźliwe komentarze i piszesz że "czytaj uważnie" zamiast dokładnie i ładnie rozpisać, jakby mi to na pewno na cudownym, zagranicznym wykopie wskazali! :D

tyle mojego, buziole
  • Odpowiedz
@varez: jesteś modem na 4programmers ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jakie dowody, spokojnie. To luźna dyskusja, nie zamierzam jakichś elaboratów uskuteczniać - aż takim frustratem i pieniaczem nie jestem ( ͡º ͜ʖ͡º) Mam honor do przyznania się że popełniałem błędy które były głupie z perspektywy czasu, ale to nie jest powód żeby się ze mnie naśmiewać gdy zaczynałem dopiero programować.
  • Odpowiedz
@pies_dogeee: W pewnym stopniu masz rację, sytuacja na polskich forach programistycznych w działach dla początkujących pozostawia trochę do życzenia. Niemniej jak patrzę na twój post i przede wszystkim, twoje odpowiedzi do innych ludzi tutaj, to jestem przekonany, że cała sytuacja którą opisujesz miała miejsce nie dalej jak kilka dni/tygodni temu, posty oczywiście dalej są, ale nie chcesz ich pokazać, a że sytuacja świeża, to taki ból i jad z ciebie
  • Odpowiedz
@aseeon: po co miałbym kłamać ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu, naszło mnie na przemyślenia patrząc na tematy na stacku gdzie przewija się groch, mydło i powidło. Od tematów ultra ciężkich, po te najprostsze. Ot takie luźne porównanie ;>
  • Odpowiedz
@Bardias-Kukurydziak: > Jeżeli są o mało "gimbusiarskim" zagadnieniu i średnia wieku użytkowników wynosi powyżej 20 lat, to raczej panuje na nich wysoki poziom kultury. P

Byłeś kiedyś na elektrodzie? Średnia grubo ponad to 20 lat, a spróbuj tam uzyskać rzeczową odpowiedź rozwiązującą problem.
  • Odpowiedz
ja też kiedyś myślałem, że jechali po mnie, bo nowy. ale po paru latach jak popatrzyłem na swoje posty to mi się poważnie głupio zrobiło - mniejsza o co pytałem, ale sposób w jaki zadawałem pytania był po prostu zły. dziś sam siebie bym z----ł za to i powiedział, że nic ze mnie nie będzie.

@varez: No właśnie... i czy to nie jest przypadkiem argument za tym, o czym mówi
  • Odpowiedz
@pies_dogeee: Nie mówiąc o bogactwie wiedzy w postaci pytań i odpowiedzi na SO, które tylko czekają żeby je wygooglać. Gdyby Google się zepsuło i zaczęło podawać wyniki tylko z SO, to najprawdopodobniej zauważyłbym to dopiero po pracy.
  • Odpowiedz
@pies_dogeee: Potwierdzam w 1000%, mam podobne odczucia. Na polskich forach tematycznych ciężko o brak docinek czy chęć pomocy, na angielskojęzycznych, ludzie, którzy mają kilkukrotnie wyższe umiejętności i wiedzę od Polaków pomagają nawet początkującym starając się rozwiązywać sprawę do końca. Przyznam szczerze, że nieraz doznawałem lekkiego szoku, wręcz głupio mi było, że osoby doświadczone i dosyć znane w swoim kręgu pomagają nawet przy błahostce.

Nie będę pisał o jakie konkretnie tematy
  • Odpowiedz