@dafto oho, mamy tutaj atletę kulturyste bodybuildera! tak, wiemy że dla was 0.001% społeczeństwa BMI średnio działa. ale dla reszty działa wyśmienicie
@normikoski: nie, wystarczy inna budowa ciała jak umięśniony ektomorfik lub wysoki sportowiec i się ten wskaźnik całkowicie sypie. Body fat jest dużo lepszym wskaźnikiem, no ale nie da się go za bardzo policzyć profesjonalnie w domu
@dafto: no zgadza się. napisałem ci że właśnie że dla kulturystów bmi dopiero "nie działa" a ty odpowiedziałeś że wystarczy inna budowa ciała albo wysoki sportowiec. a teraz mi mówisz żebym spojrzał na kulturystów ¯\(ツ)/¯
a łapki mam większe od wożenia taczek na budowie
jak pracujesz na budowie i BMI wskazuje ci nadwagę to nie dlatego że BMI nie działa tylko dlatego że jesteś
@normikoski: Jakiś czas temu kolega mi mówił że nie ma co patrzeć na BMI bo taki Robert Burneika według BMI jest grubasem, to mu powiedziałem "Ale ty nie jesteś Robertem Burneiką" i zamknął p---ę. xD
Mirabelki i Mirki trzymajcie za mnie kciuki, bo już za parę godzin podchodzę do egzaminu na prawo jazdy kat. B (。◕‿‿◕。) Moze za 19 razem w końcu uda mi sie to zdać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: 1789225772218
PobierzBody fat jest dużo lepszym wskaźnikiem, no ale nie da się go za bardzo policzyć profesjonalnie w domu
BMI 23.6, czyli waga w normie. i gdzie te posypane BMI?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@dafto: no zgadza się. napisałem ci że właśnie że dla kulturystów bmi dopiero "nie działa" a ty odpowiedziałeś że wystarczy inna budowa ciała albo wysoki sportowiec. a teraz mi mówisz żebym spojrzał na kulturystów ¯\(ツ)/¯
jak pracujesz na budowie i BMI wskazuje ci nadwagę to nie dlatego że BMI nie działa tylko dlatego że jesteś
@normikoski: no nie. Bo poki masz Bf 10-20% grubasem nie jesteś. Bo cala masa idzie w miesnie. Co za gość xD
@dafto: spoko
źródło: image (19)
PobierzTo co zapodałeś to bardziej 35-40%.
https://www.youtube.com/watch?v=5K9QhkPww44&t=517s
źródło: Screenshot 2026-09-21 152755
Pobierz