Wpis z mikrobloga

@golomb13: e tam, straciłem z 10 minut życia.

Zagraża nam inflacja, a nie deflacja i odczujemy to bardzo szybko jeśli faktycznie benzyna będzie po kilkanaście zł. To co on tu wyprawia to opisywanie świata na "zdrowy chłopski rozum", czyli chłop ze wsi nie będzie jeździł do marketu budowlanego do pracy, bo paliwo będzie drogie, gospodarka przyhamuje i będzie deflacja.

No więc nie. Chłop ze wsi będzie musiał coś do gara
  • Odpowiedz
@ossprime:
7:20
"Jeżeli kupiłeś chińskie (obligacje), to jesteś (...) do przodu"

Jaki wgl broker dostępny w Europie daje możliwość inwestowania w CHIŃSKIE obligacje?

Zaczynam rozumieć, czemu dla beki wrzucacie linki do jego filmów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ossprime: typ robi filmy na yt i komentuje na poważnie wykop? xDDD idealny kontent na niedzielę xD

Edit:
Doszedłem do teorii o deflacyjnym wzroście cen ropy- dla takich analiz przychodzę tutaj xD
  • Odpowiedz
  • 1
Trump zmienił szefa fed żeby mu stop nie podniósł a ten podniesie? No ciekawe

@Sarza01: Warsh może się zapierać nogami i rękami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale rynek długu w końcu go i tak zmusi do podwyżki

[Tomeczka] przerosło nawet zdobycie wiedzy o kryzysach z ostatnich 100 lat, a chce ludzi pouczać i osądy wydaje. [...] Zero wiedzy, ale un najmądrzejszy.

Efekt Dunninga Krugera w pełnej
  • Odpowiedz
Warsh może się zapierać nogami i rękami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale rynek długu w końcu go i tak zmusi do podwyżki

@ossprime:
To prawda, ale też po coś został zmieniony. Będzie czekał do ostatniego momentu.

Chciaz też nie
  • Odpowiedz
Jakoś nie podoba mi się ten Warsh - pierwszy taki młody gość tam odkąd pamiętam. O widzę, że najmłodszy w histori. No ciekawe.

@Sarza01: nieciekawie, zwyczajna wymiana pokoleń - ta ostatnio zabita wiceprezeska Bank of America to była lekko ponad trzydziestkę.

"Jeżeli kupiłeś chińskie (obligacje), to jesteś (...) do przodu"

@Keto_lepsze_od_wege: w teorii, groszowo w sumie, wystawiając za dna milion ryzyk po drodze (walutowe, chińskokomunistycznowewnętrzne, geopolityczne). Skórka niewarta
  • Odpowiedz