Wpis z mikrobloga

1300 + 1 = 1301

Tytuł: Blade Runner
Autor: Philip K. Dick
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: 10/10
ISBN: 8374692316
Tłumacz: Sławomir Kędzierski
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Liczba stron: 271
Moje pierwsze spotkanie z literaturą scfi i od razu trafiłem na perełkę. Książkę przeczytałem ekspresowo zafascynowany światem w którym żyją ludzie androidy i elektryczne zwierzęta które są tutaj również bardzo interesującym elementem świata. Bawiłem się świetnie, a niektóre fragmenty były naprawdę mocno zastanawiające jak np podróż na komendę po przesłuchaniu jednej postaci czy test na androida wykonywany w tej historii kilkukrotnie. Aż niesamowite że po tylu latach od napisania ta książka miała tak wiele ciekawych rozwiązań których próżno szukać w innych dziełach.

#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
Niebadzkotem - 1300 + 1 = 1301

Tytuł: Blade Runner
Autor: Philip K. Dick
Gatunek: fa...

źródło: 329291-352x500

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzkotem: czytam teraz człowieka z wysokiego zamku i momentami wywody autora są męczące bo zupelnie nie posuwają fabuły do przodu a wręcz czyta się to jak grafomanię. Czy tutaj też są takie fragmenty?
  • Odpowiedz
  • 0
@haabero: rozważania o przewadze żywych zwierząt nad elektrycznymi oraz który gatunek jest bardziej prestiżowy i bardziej luksusowy. Nie popycha to fabuły do przodu ale przez to czytało mi się lepiej jakby Dick Decard po prostu przemieszczał się po mieście i strzelał z dzidy laserowej do andkow
  • Odpowiedz