Wpis z mikrobloga

@Pawery1: prawie zawsze "=" ;) Zeby nie bylo ci ktorzy sobie radza tez pija. Alko to najpopularniejsza uzywka u nas.

A "socjalni" pija lub cpaja, czasami oba, zawsze. Zwyczajnie maja malo kasy i za tym malo opcji na inne rozrywki.
  • Odpowiedz
@Pawery1: przeciez sobie nie radza. Po to mieszkania socjalne i inne formy pomocy.

Ale dyskutujemy o kompletnie zmyslonej glupocie. Nie bardzo wiem po co. Nikt nikomu nie zabrania pic czy palic.
  • Odpowiedz
@Aster1981: nie obraź się, ale osoby które jakieś grupy kategoryzują, że to jakieś niedorajdy życiowe, uważam za dyskryminujących, stawiających się wyżej, wiedzących lepiej. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, bo kolor skóry, język, wyznanie nie należą do stereotypowo uciśnionych, ale to jakaś forma myślenia źle o innych, gorszysz.
  • Odpowiedz
@Pawery1: juz chyba pisalem, ci ludzie, zwykle cale rodziny, nie bez powodu korzystaja z mieszkan socjalnych. To nie sa luksusowe warunki bytowe ani dobre okolice.

A poza mieszkaniem korzystaja tez z innych form wsparcia. Oraz czesto kontroli kuratorow itd.
  • Odpowiedz
@Aster1981: przecież ja o czym innym pisałem. Że takie podejście uważam za strasznie dyskryminujące. Stawiasz się wyżej od nich z manierą człowieka wiedzącego lepiej. Pewnie nie mam racji co do Ciebie, ale wiele osób z takim poglądem jak Twój, właśnie pod płaszczykiem tej troski, kryje poczucie bycia lepszym od innych.
  • Odpowiedz