@KratosBogWojny iks de, 2026 Afryka, chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo. Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD
Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD
@Pasterz30: Damn ziom. Dla Ciebie może nie ma znaczenia, ja teraz mam dwójkę i nie zrobię trzeciego dopóki nie będę miał minimum 4 pokoi (a chcę trzecie).
@KratosBogWojny: tak jest, myślicie że jakby nagle te wszystkie anetki i magdy z korpo dostały mieszkania 150m2 w Warszawie to zaczęłyby rodzić po 5tke dzieci?
@KratosBogWojny: co za p---------e, ileż mozna powtarzać że miasta już za prlu miały ujemny przyrost naturalny i demografię ratowały wsie potrzebujace taniej siły roboczej w postaci dzieci
@swinkapl dokladnie ale im nie przemowisz. Dzis bez 150m2 to oni nawet w 2 osoby nie chca mieszkac xD Ale to tez pokazuje PRAWDZIWY powod dla ktorego demografia lezy - ludzie dzis sa wygodni. Oczywiscie najwiekszym problemem jest hipergamia.
wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe
@krzysiek-wr: kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat
@Pasterz30: zabawne jest to jak ludzie koloryzują mieszkalnictwo z wielkiej płyty. Za komuny był permanentny niedobór mieszkaniowy, i w takim 3 pokojowym mieszkaniu mieszkały nieraz 3 pokolenia rodziny. Sam tak we wczesnym dzieciństwie mieszkałem tyle że nie w 3 ani 4 pokojowym mieszkaniu ale 2 pokoje i 45m2( ͡°͜ʖ͡°)
Do tej pory odpowiedź na komentarz lądowała na samym dole wątku. Dłuższe dyskusje potrafiły być przez to trudne do śledzenia. Łatwo było zgubić kontekst, zwłaszcza gdy kilka wątków toczyło się równolegle - trzeba było scrollować w górę i zgadywać. Zwracaliście nam na to uwagę, dlatego zmieniliśmy sposób wyświetlania komentarzy.
Od teraz odpowiedzi układają się w drzewko komentarzy - są przypisane do konkretnych wypowiedzi i tworzą osobne wątki. Wątki możecie
Krótka historia o tym, jak po 2 latach użytkowania Nissana Qashqai e-Power niechcący zostałem pieszorękim entuzjastą spacerów, a japońska technologia zmieniła mój samochód w ekskluzywną rzeźbę ogrodową na placu ASO.
Wszystko było pięknie do momentu spotkania z sarną. Uszkodzony przód, w tym chłodnica. Naprawa bezgotówkowa z własnego AC. Standard, prawda? Otóż nie w świecie autorskich technologii Nissana.
Oto jak wygląda japońska jakość obsługi, kiedy naprawdę potrzebujesz pomocy:
@Pasterz30: wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe
w afryce też spędzają w tej chacie 70% dnia?
@Pasterz30:
Damn ziom. Dla Ciebie może nie ma znaczenia, ja teraz mam dwójkę i nie zrobię trzeciego dopóki nie będę miał minimum 4 pokoi (a chcę trzecie).
Co z tego, że baba czy chłop dostanie mieszkanie w centrum Warszawy, skoro nie ma partnera? Skąd mają być te dzieci?
@krzysiek-wr: kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat
CHAD j----a bezdomny zapładnia menelice pod mostem ( ͡º ͜ʖ͡º)