KratosBogWojny
255
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Elec
@KratosBogWojny: serio gruzy 7 dzieci wystarczyły na zbudowanie całego domu? zajebiście.
1087
P.....0
P.....0
@KratosBogWojny iks de, 2026 Afryka, chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo. Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD
870
KratosBogWojny
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
59
MistrzKowalski
@Pasterz30: wtedy jak ty zrozumiesz, że tam występują też inne czynniki poważniejsze niż "chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo"
53
krzysiek-wr
iks de, 2026 Afryka, chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo. Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30: wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

w afryce też spędzają w tej chacie 70% dnia?
50
Endrius
Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30:
Damn ziom. Dla Ciebie może nie ma znaczenia, ja teraz mam dwójkę i nie zrobię trzeciego dopóki nie będę miał minimum 4 pokoi (a chcę trzecie).
27
pieknylowca
pieknylowca
@KratosBogWojny: tak jest, myślicie że jakby nagle te wszystkie anetki i magdy z korpo dostały mieszkania 150m2 w Warszawie to zaczęłyby rodzić po 5tke dzieci?
26
okoski
@KratosBogWojny: co za p---------e, ileż mozna powtarzać że miasta już za prlu miały ujemny przyrost naturalny i demografię ratowały wsie potrzebujace taniej siły roboczej w postaci dzieci
21
P.....0
P.....0
@swinkapl dokladnie ale im nie przemowisz. Dzis bez 150m2 to oni nawet w 2 osoby nie chca mieszkac xD Ale to tez pokazuje PRAWDZIWY powod dla ktorego demografia lezy - ludzie dzis sa wygodni. Oczywiscie najwiekszym problemem jest hipergamia.
19
Masterpolska94
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
19
Isouwa
Isouwa
@KratosBogWojny: Na początek to niech związki zaczną się tworzyć, a nie mowa o mieszkalnictwie.

Co z tego, że baba czy chłop dostanie mieszkanie w centrum Warszawy, skoro nie ma partnera? Skąd mają być te dzieci?
17
swinkapl
wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

@krzysiek-wr: kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat
13
adamsowaanon
@KratosBogWojny: @Pasterz30
CHAD j----a bezdomny zapładnia menelice pod mostem ( ͡º ͜ʖ͡º)
12
RKN_
RKN_
@Pasterz30: zabawne jest to jak ludzie koloryzują mieszkalnictwo z wielkiej płyty. Za komuny był permanentny niedobór mieszkaniowy, i w takim 3 pokojowym mieszkaniu mieszkały nieraz 3 pokolenia rodziny. Sam tak we wczesnym dzieciństwie mieszkałem tyle że nie w 3 ani 4 pokojowym mieszkaniu ale 2 pokoje i 45m2( ͡° ͜ʖ ͡°)
12
niebieskatrytytka
niebieskatrytytka
@KratosBogWojny: 3-4 dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°). Od lat 60 brak zastępowalności w miastach, a wykopek fantazjuje o czwórce. Urocze.
11