Wpis z mikrobloga

iks de, 2026 Afryka, chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo. Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30: wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

w afryce też spędzają w tej chacie 70% dnia?
  • Odpowiedz
Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30:
Damn ziom. Dla Ciebie może nie ma znaczenia, ja teraz mam dwójkę i nie zrobię trzeciego dopóki nie będę miał minimum 4 pokoi (a chcę trzecie).
  • Odpowiedz
@KratosBogWojny: Na początek to niech związki zaczną się tworzyć, a nie mowa o mieszkalnictwie.

Co z tego, że baba czy chłop dostanie mieszkanie w centrum Warszawy, skoro nie ma partnera? Skąd mają być te dzieci?
  • Odpowiedz
wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

@krzysiek-wr: kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat
  • Odpowiedz
@swinkapl dokladnie ale im nie przemowisz. Dzis bez 150m2 to oni nawet w 2 osoby nie chca mieszkac xD Ale to tez pokazuje PRAWDZIWY powod dla ktorego demografia lezy - ludzie dzis sa wygodni. Oczywiscie najwiekszym problemem jest hipergamia.
  • Odpowiedz
@Pasterz30: jest wiele czynników ktore wpływają na dzietność. Takie splycanie jest glupie. Kiedyś ślub i dziecko dawały większe szanse na dostanie przydziału. Zresztą nie było wiele rozrywek to sie ludzie ruchali. A i antykoncepcja leżała. Dzis mozesz sie zabezpieczać, masz większe możliwości, możesz dążyć do większych celów. Każdy kraj rozwinięty ma dzietność na niskim poziomie.

Ile masz dzieci?
  • Odpowiedz
@swinkapl zgadzam sie, ja mam zero bo raz ze jestem ofiara hipergamii, mam specyficzny typ kobiet a przedewszystkim - przyznaje ze dzieci miec nie chce - jestem materialistą i egoistą, dzieci obnizylyby mi jakosc zycia (ale zachecam innych do posiadania, ktos musi na moje wygodne zycie pracowac).
  • Odpowiedz
kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat

@swinkapl: może dlatego że kiedyś wiedziałeś że nigdy nie będziesz mieć już nic ponad te 55m i jak będą to będą, nic nie trzeba robić, samo przyjdzie

dziś zmieniła się mentalność i zmieniły się potrzeby

kiedyś też ludzie srali do wiadra i było git, a dzisiaj nie
  • Odpowiedz