Wpis z mikrobloga

iks de, 2026 Afryka, chata z gówna, 1 pokój, 15 dzieci + robactwo. Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30: wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

w afryce też spędzają w tej chacie 70% dnia?
  • Odpowiedz
  • 0
Kiedy wy zrozumiecie ze dzietnosc ma sie praktycznie nijak do mieszkalnictwa? XD

@Pasterz30:
Damn ziom. Dla Ciebie może nie ma znaczenia, ja teraz mam dwójkę i nie zrobię trzeciego dopóki nie będę miał minimum 4 pokoi (a chcę trzecie).
  • Odpowiedz
  • 2
@KratosBogWojny: Na początek to niech związki zaczną się tworzyć, a nie mowa o mieszkalnictwie.

Co z tego, że baba czy chłop dostanie mieszkanie w centrum Warszawy, skoro nie ma partnera? Skąd mają być te dzieci?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
wiec mówisz że mieszkanie w kawalerce nie ogranicza nikogo aby mieć siedmioro dzieci? ciekawe

@krzysiek-wr: kiedyś nie ograniczało xD ludzie w wielkiej płycie mieszkali z rodzicami na 55m2 i jeszcze robili dziecko czekając na swój przydział 15 lat
  • Odpowiedz
  • 0
@Pasterz30: oczywiście to tylko jedna ze składowych. Do tego dochodzi też stabilne zatrudnienie - szczególnie u kobiet, oraz niskooprocentowane kredyty
  • Odpowiedz