Aktywne Wpisy

Czoso +614
Najbardziej kontrowersyjne opinie w Polsce Anno Domini 2026
1. Mieszkanie służy do mieszkania
2. Chodnik służy do chodzenia
3.
1. Mieszkanie służy do mieszkania
2. Chodnik służy do chodzenia
3.

Attacarte +181
#lukaszzak #patologiazmiasta
Jestem głęboko w szoku, okazuje się że bezczelnego buca można usadzić. 20 lat, wcześniejsze zwolnienie możliwe dopiero po 15 latach, aż odzyskałem iskierkę wiary w polskie sądownictwo
Jestem głęboko w szoku, okazuje się że bezczelnego buca można usadzić. 20 lat, wcześniejsze zwolnienie możliwe dopiero po 15 latach, aż odzyskałem iskierkę wiary w polskie sądownictwo

Mam pytanie. Czy czulibyście się w jakiś sposób nieswojo wykonując pracę niepotrzebną społecznie, ale w pełni uczciwą? Wiecie kasa wpływa jesteście samodzielni itd., ale gdy ktoś spyta co robicie to pojawia się swego rodzaju zakłopotanie. Na przykład testowanie jedzenia na YT, nagrywanie gier, jakieś podcasty sportowe etc., w których po jednym odcinku zarobicie tyle co pracownik fabryki przez miesiąc.
#praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Opisałeś 1/3 stanowisk w korporacjach.
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@thorgoth: gdyby tak bylo to nikt by za nia nie placil. Pieniadze sa
@mirko_anonim: skad pomysl, ze to jest niepotrzebne? Idac taka logika to w ogole mozna by zakazac sztuki kulinarnej (co nawet wazniejsze spolecznie by to rozwiazalo problemy z otyloscia, anizeli traceniem czas na wyszukane kuilianria) i
@mirko_anonim: nah. Pięniądze są ekwiwalentem dóbr i usług ale to nie znaczy, że wszystkie z tych dóbr i usług są potrzebne.
Jeżeli tysiąc osób licytuje na aukcji majtki Elvisa Prestleya to nie znaczy, że majtki Elvisa są komukolwiek realnie potrzebne
I większość produktów we współczesnym świecie to majtki elvisa
Przecież napisałem wyraźnie nagrywanie gier, dla innych a nie granie w gry u siebie w domu.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@thorgoth: to ekonomicznie po co je licytują i sa skłonni oddać istotny ekwiwalent godzin, tygodni
@mirko_anonim: bo decyzje podejmowane przez homo sapiens nie zawsze są racjonalne.
I nie rób tanich sztuczek semantycznych. Od początku rozmawiamy o rzeczach POTRZEBNYCH, a ty nagle w ostatnim poście przeskoczyłeś do rzeczy wartościowych, myśląc że nikt nie zauważy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie, majtki elvisa nie są potrzebne, choć zapewne
@thorgoth: potrzebnych = niezbednych do przetrwania, tak? Czy to dokladnie dla Ciebie
Tak kand relatywizować wszystko, dosłownie wszystko
Zwłaszcza produkty lub usługi które działają na wyższe niż
Dobra, dzieki za rozmowę, miłego dzionka