Wpis z mikrobloga

@vladi_putin: W Holandii premierek może sobie popindalać na rowerku na luzie do roboty, w Polsce trzeba się zasrać ale zastawić się i musi być SAMOCHÓD bo przecież komunikacja to taka zapomoga dla biedaków, a nie krwioobieg nowoczesnego miasta
  • Odpowiedz
@Szalom: Ja na to nigdy nie zwracalem uwagi xD mam wygodna swieza fure, ale jak mam gdzies wygodniej podjechac tramwajem (bo sa np godziny sczytu i jade do centrum) to jade tramwajem xD po co mam stac w korku jak matoł. Czekam na strefe czystego transportu w gdansku to ruch w centrum spadnie pewnie o 50% xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Szalom: @Szalom Pomijając że to ragebait, to w sumie mając pieniądze to mieszka się w centrum, a jadąc z centrum do centrum to po co odpalać V8 i jechać przez godzinę na parking oddalony od miejsca docelowego o 500 metrów, jak do zbior-komu masz 300 metrów, tez jest klimatyzowany, jedzie 10-15 minut i do miejsca docelowego masz kolejne 300 metrów
  • Odpowiedz
@Leniek: Nie mieszka sie w centrum majac pieniadze xD w takim Gdansku dostalbys k-----y przez airbnb i inne gowniane najmy krotkoterminowe. Zazwyczaj sa bardziej prestizowe dzielnice do mieszkania niz centrum :P Ja mieszkam np w dzielnicy obok centrum (srodmiesica) i jest gitara.
  • Odpowiedz
w takim Gdansku dostalbys k-----y przez airbnb i inne gowniane najmy krotkoterminowe

@vladi_putin: jak się ma pieniądze to się nie mieszka w Gdańsku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widzę te airbnb na Zajęczej albo Tamka w Default city po 20-30k za metr
  • Odpowiedz
@vladi_putin: W Bangladeszu też tanio nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dążę do tego że są "apartamenty" i apartamenty a 40 metrów w nowym budownictwie i corolla w leasingu, to nie pieniądze, a raczej aspiracje.

Nawet mieszkając w ultra drogiej Brerze w Mediolanie i tak do poruszania się po mieście nie decydowałbym się na samochód. Samochód jest niezbędny na
  • Odpowiedz