Wpis z mikrobloga

✨️ Brak działań w sprawie demografii w Polsce
Dlaczego nikt nic nie robi w kontekście demografii?! Zero podjęcia tematu, jakiś działań w przestrzeni publicznej. Tzn. jest tylko gadanie że mamy problem i w zasadzie tyle. Zero konkretów, zero rozwiązań, jakiś dyskusji. Każdy co najwyżej powie że mamy przerąbane i tyle.

#demografia #polska #polityka #dzieci #gospodarka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Po za tym ja uważam, że nie mamy żadnego problemu z demografią - a raczej wszystkim co na niej się opiera. Po za tym część problemów z demografią - a raczej jej częścią etniczną to również raczej działań, a nie ich braku.
Tak wiem, że to wszystko jest kontrowersyjne, ale już wyjaśniam:

Po pierwsze - te alarmujące wskaźniki zastępowalności pokoleń, są oparte, na całej populacji. Niby wszystko jest ok,
miszczu90 - @mirko_anonim: Po za tym ja uważam, że nie mamy żadnego problemu z demogr...

źródło: GYJn7rzWEAAJJ_6

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustraszony-przyjaciel-58: Demografii nie ma i nie będzie. Zobacz jak wiele jest lesbijskich par wśród Z-tek… na tym nie zrobi się żadnej demografii. Dziewczyny przeniosły się do życia cyfrowego więc nie będą rodzić dzieci. Bo po co? Skoro można siedzieć nosem w telefonie na socialkach, podróżować, gonić za taskami w pracy czy być singielką z kotem. A to dopiero pierwszy z wielu czynników odbijających się na demografii.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
że nie mamy żadnego problemu z demografią

@miszczu90: TFR 1.0 i nie ma problemu z demografią? Co?

kobiety po 45/50 roku życia nie rodzą, a ostatnie lata i obecny tręd przez najbliższe 15 lat - będzie taki, że właśnie tych starszych kobiet będzie coraz więcej - one nie rodzą, a wliczają się we wskaźnik.

Widzisz, nie masz pojęcia o czym piszesz. TFR bierze pod uwagę kobiety w wieku rozrodczym, ten
  • Odpowiedz