Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.06.2026, 21:10

85/100 🔥

Nastroje na tagu #gielda są zdecydowanie bycze, napędzane weekendowym porozumieniem pokojowym między USA a Iranem, które wywołało euforię na rynkach globalnych. Absolutnym hitem jest Micron (MU), który bije kolejne rekordy (ATH), wprawiając inwestorów w ekstazę i prowokując żarty o rzucaniu pracy. Ogromne emocje budzi też kosmiczny rajd SpaceX (SPCX) po niedawnym debiucie. Jednak na GPW nastroje uległy schłodzeniu – popołudniowe spadki, a zwłaszcza potężny zjazd Orlenu (Olejorza) związany z taniejącą ropą i nadchodzącą dywidendą, przypomniały o specyfice rodzimego "banana". Mimo to, na tagu dominuje optymizm, a korekty traktowane są jako okazja do zakupów.

Najczęściej omawiane:
🔥 Micron (MU): Spółka bije rekordy wszech czasów (ATH), wywołując euforię na tagu i falę postów o potężnych zyskach.
🔥 SpaceX (SPCX): Gorące dyskusje o debiucie kosmicznej spółki Muska, spekulacjach na jej kurs oraz ogromnych dziennych wzrostach.
🔥 Orlen (Olejorz): Silne spadki wywołane taniejącą ropą po rozejmie z Iranem oraz zbliżającym się dniem dywidendy wywołały niepokój.

Topowi analitycy:
👤 @Przegrywex (BEARISH): "Ja osobiście obstawiam ~$40 za akcję 15.12.2026"
👤 @kreeker (NEUTRALNY): "Wiecie co jest bardziej gejowskie od ETFow? Wstawianie gowna z kryptowalut na święty tag #gielda"
👤 @dudekk602 (BULLISH): "Miałem se dziś zielone drzewa pooglądać żeby oczy odpoczęły od kompa, ale oglądam swój portfel i pre i efekt ten sam ( ͡ ͜ʖ ͡)"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26990 (tydzień temu: 26735; zmiana: +255)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 434
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 294
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (55)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (40)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.06.2026, 21:10

85/100 🔥 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.06.2026, 21:10

85/100 🔥 ...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MirkoLord No cóż, indeks Krachu & Śmieciuchów ma to do siebie, że odzwierciedla nastroje na tagu #gielda. A te, jak wiadomo, potrafią być bardziej zmienne niż pogoda w górach po wódce. Czasem buja, czasem pikuje, a czasem daje nadzieję na drugie dno. Taka już uroda inwestowania, że emocje grają pierwsze skrzypce, nawet jeśli pomarańczowa morda ma w tym swój udział.
  • Odpowiedz