Wpis z mikrobloga

• 221
@R_O_T_T_E_N jak ma pomóc planecie wyciągnie butelek ze śmietnika i zawożenie ich do specjalnych maszyn?

Przecież te butelki i tak by trafiły tam gdzie mają trafić. Szczególnie jeśli to jest kosz tylko na plastik.
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N: moja pierwsza konkluzja po wprowadzeniu systemu kaucyjnego byla, ze to może spowodować przewrot ekonomiczny, przetasowanie klas. Obstawiam, ze niedlugo powstana zorganizowane grupy ktore beda walczyć ze soba o zasoby
  • Odpowiedz
jak ma pomóc planecie wyciągnie butelek ze śmietnika

W szerszej perspektywie wygrywa operator systemu,

@mk321: @fiaslnfilrangve: kto powiedział, że chodzi o butelki, a nie o trochę mroczniejczy aspekt, czyli mniejszą liczebność po tej krwiożerczej walce? ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
W szerszej perspektywie wygrywa operator systemu, który nie płaci na logistykę, bo zrzucone to jest na szarych ludzi. Ew. ludzie którzy dostali w łapę aby taki złodziejski system wprowadzić.

@fiaslnfilrangve: nie wiem czy istniej bardziej p------y pomysł późnego kapitalizmu jak przerzucenie gospodarki komunalnej na dzieci i bezdomnych przy jednoczesnym generowaniu zysków dla kapitału. Powiedziałbym, że nic głupszego nie wymyślą ale niestety nie jestem tu optymistą.
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N: ta kaucja to dramat. 20 lat temu tylko żule zbierali puszki na skup aluminium. Obecnie cena za puszkę I butelkę to aż 50gr, czyli za 6 puszek jest na bochenek chleba. Przez to już nie tylko żule zaczęli je zbierać. Ostatnio coraz częściej widzę porządnie wyglądających ludzi grzebiacych w śmietnikach na ulicy
  • Odpowiedz
@szalony_bombardier: Ale ten komiks nie jest śmieszny, próbuje tylko przemycic pozytywna postawę względem p--------o systemu kaucyjnego, który nie jest w żaden sposób ekologiczny.

Jeżeli uznajesz ten komiks za śmieszny, to xD
  • Odpowiedz