Aktywne Wpisy

Jeszcze kilka dni temu @dr_Batman nas przekonywała, że 100k na miesiąc to ma może kilkuset politycznych nominatów. Teraz się okazuje, że może ich być ponad 5600, a to dopiero wstępne szacunki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pensje tych 5600 ludzi rocznie kosztują przynajmniej 6,7 MLD zł (przy założeniu równych 100k na msc, a mają więcej przecież). Dziura NFZ na ten rok to ok. 23 miliardy. A pytanie jak
Pensje tych 5600 ludzi rocznie kosztują przynajmniej 6,7 MLD zł (przy założeniu równych 100k na msc, a mają więcej przecież). Dziura NFZ na ten rok to ok. 23 miliardy. A pytanie jak
źródło: Screenshot-20260618-134951-Samsung-Browser
Pobierz
nowszyja +764
Jak podano, od 15 czerwca Dawid Kacprzyk miał "skorygować 33 faktury" i zwrócić na konto szpitala 0,5 mln zł.
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Chłop w ten sposób przyznał się do oszustwa na ogromną skalę. Jak za to nie będzie wyroku więzienia i przede wszystkim odebrania prawa wykonywania zawodu, to możecie zaorać to państwo.
#lekarz #lekarz100k #medycyna #lekarski #afera #polska

siemka, pracuję po części jako operator minikoparki i zawsze marzyłem żeby wykopać coś historycznego co pomoże rozwiązać jakąś zagadkę bądź uspokoi jakąś rodzinę która od wielu lat kogoś szuka
niestety nigdy mi się to nie udało ale ostatnio myślałem czy nie spróbować dostać się jako ochotnik na jakieś wykopaliska archeologiczne lub ekshumacje jeśli to w ogóle możliwe dla takiego losowego chłopa i tu właśnie do was z tym uderzam. Czy organizatorzy tych wykopalisk poszukują czasami ochotników do przysłowiowego szpadla czy innych prostych czynności?
nawet nie potraficie sobie wyobrazić mojego zadowolenia jak kiedyś znalazłem na oko mieniącą się na zielono monetę z czasów księstwa warszawskiego, co prawda w opłakanym stanie ale dalej możliwą do rozpoznania gołym okiem czy głupich śmieci z prlu pokroju szklanych butelek po szamponie do włosów czy szklanym pudełku kremu do rąk nivea
#historia #archeologia #odkrycia #wojna #odyn #poszukiwania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Takie ogłoszenia są czasem też publikowane w sieci.
i nie spodziewaj się jakiś zaskakujących odkryć, to ciężka i mozolna praca, a dla zwykłego człowieka jej efekty w 99% to "nuda".
Za granicą ekspedycje archeo dość często współpracują z wolontariuszami i u nas też to się trochę rozkręciło w ostatnim czasie. Przeszkolenie do podstawowych czynności to prosta