Aktywne Wpisy

Codon +33
#gielda #inwestycje #inwestowanie @ossprime regularnie pokazuje zmiany w czasie swojego portfela, to i ja pokażę - od 31 grudnia 2025 do 31 maja tego roku. Robię zrzut co miesiąc na koniec ostatniego dnia otwartych rynków.
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-15 o 20.58.20
Pobierz
marcus777 +10
Czytam wasze wpisy o imponujących wynikach typu 150% od początku roku i patrzę na swoje marne 7% (i to po piątkowym odbiciu) z dużym bólem. Mimo jednostkowych pozycji, które zrobiły po 100%, to przez ich wielkość, -10% na innych pożarł cały zysk tych zyskownych.
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a

polecam
#gielda
"But seriously folks, the combined compute demand of every single AI company in the world doesn’t currently reach $100 billion — and it needs to be ten times that by 2030 or all those data centers got built for no reason!
And for that to happen, both Anthropic and OpenAI need to be making about $400 billion a year in annual revenue, which
Takie przynajmniej są sytuację u mnie w projekcie oraz u innych znajomych w firmach (w tym dell, w którym każą obecnie robic wszystko z wykorzystaniem ai, ale
Jakbym mial estymowac na podstawie wzrostu efektywności układów AI od nvidii/amd to pewnie jakos moze w okolicach 2029-2030 cała zabawa w ai zacznie miec dopiero akceptowalne jakkolwiek koszty