Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przedłużyć receptę na leki ADHD bez kosztownych wizyt u psychiatry?
Pytanie do ludzi którzy też mają #adhd. Jak przedłużacie sobie receptę na leki? Szukam lepszego rozwiązania niż płacenie 300 zł psychiatrze za wizytę. Zgodnie z prawem zwykły internista może przedłużyć receptę, chodzę sobie do internistów, daję im pełną dokumentację i zawsze wymyślają jakieś zasady typu że mogą tylko na jeden miesiąc. Zawsze jest to inna zasada. Spróbowałem też w receptomacie takim który ma to na liście leków, jeden lekarz zaczął wywiad, drugi przejął chat i powiedział że nie ma takiej możliwości.
Macie jakieś na to sposoby? Absurdalne wydaje mi się chodzenie do specjalisty za 300 zł tylko po receptę, kiedy przepisy pozwalają na przedłużenie leczenia dowolnemu lekarzowi.
#slozbazdrowia #psychiatria #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: receptomaty to zapomnij, moich też nie chcą przepisywać mimo pełnej dokumentacji. Ja chodzę do prywaciarza po swoje (do kardiologa) i mi wypisuje wszystkie moje leki na 3 mies + jak zadzwonię w przeciągu kolejnych 2 mięs od ostatniej wizyty wypisuje mi erecepte telefonicznie za jedyne dodatkowe 50PLN (wizyta kosztuje 250) - dzięki temu mam leki na pół roku w cenie 300PLN (+koszt leków który niestety wynosi 350-400PLN mies)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mi normalnie rodzinny wypisuje na 3 miesiące, a nawet się dziwił że tak mało chcę. Ostatnio nawet nie muszę iść na wizytę, tylko zamawiam receptę telefonicznie w rejestracji.
  • Odpowiedz
@Jastrzi ja prywatnie, prywatny psychiatra wypisał mi zaświadczenie o przyjmowaniu leków dla lekarza rodzinnego. Może chodzi o ten konkretny druk?
  • Odpowiedz