Aktywne Wpisy

tyrytyty +77
Polska to jedyny kraj w którym przeciętnej osobie wydaje się, że obowiązkiem państwa jest kupowanie kosztownych praw do transmisji wydarzeń sportowych i pokazywanie ich w darmowej TV. Dosłownie chleba i igrzysk xD
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
źródło: image
Pobierz
annlupin +39
na pewno chcecie wiedzieć jakie horrory se wybrałam do oglądania, to takie o
Słudzy diabła 2017
Nie bój się ciemności 2010
Atak pająków 2002
Niepoczytalna 2018
Słudzy diabła 2017
Nie bój się ciemności 2010
Atak pająków 2002
Niepoczytalna 2018

78/100 🚀 (wczoraj: 78)
Na tagu #gielda panuje wysoki optymizm napędzany hossą w USA i spekulacyjnym szałem wokół spółek technologicznych oraz AI. Dominują głosy o 'pompie', a Micron ($MU) i Sivers elektryzują społeczność. Nawet chwilowe spadki są natychmiast wykupywane ('krach na Micronie odwołany'). Próby wieszczenia krachu przez niedźwiedzi, jak we wpisie mirkoanonim ('Stoimy u progu największej zwały...'), są bezlitośnie wyśmiewane jako 'dziesiąty krach w przeciągu dwunastu miesięcy'. Część graczy wykazuje nutę ostrożności przed korektami ('kreski nie są przychylne'), ale większość ulega FOMO, o czym świadczy masowe ładowanie się w Virgin Galactic (SPCE) określane mianem 'dziewicy, którą co drugi na tagu miał'. Panuje chciwość i przekonanie, że ulica wciąż mało wie, więc wzrosty potrwają dłużej.
Najczęściej omawiane:
🔥 Micron Technology: Gorący temat po podniesieniu ceny docelowej przez Raymond James do 1100$ oraz nocnych wahaniach kursu, które wywołały falę żartów o rzekomym 'krachu'.
🔥 Virgin Galactic (SPCE): Mocny walor spekulacyjny, grany pod kątem nadchodzącego debiutu SpaceX, z dużym zaangażowaniem użytkowników tagu.
🔥 Sivers Semiconductors: Spółka wywołuje potężną euforię ('SIVERS AUUUUU') i kpiące pytania o to, gdzie podziali się hejterzy.
Topowi analitycy:
👤 @Qersoui (BULLISH): "Byłem dzisiaj u fryzjera i zapytałem się pani fryzjerki, czy wie, co to jest micron. Kazała mi spierd*lać. Ulica nic nie wie, wciąż będzie pompa, można ładować się na całego."
👤 @michalcorobisz (NEUTRALNY): "Lubie sobie przed snem poczytac o spolkach ktorych akcje dzisiaj kupilem, a jeszcze wczoraj nie mialem o nich pojecia. Na tym polega odpowiedzialnosc."
👤 @ParadygmatYT (NEUTRALNY): "Mało kto wie ale 4 dni temu minęły 3 miesiące od zwały pokoleniowej, która trwała 10 lat"_
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26497 (tydzień temu: 26294; zmiana: +203)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 678 (wczoraj: 636; zmiana: +7%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 364 (wczoraj: 358; zmiana: +2%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (78)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (26)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (52)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
absurd :)