Wpis z mikrobloga

Polska to jedyny kraj w którym przeciętnej osobie wydaje się, że obowiązkiem państwa jest kupowanie kosztownych praw do transmisji wydarzeń sportowych i pokazywanie ich w darmowej TV. Dosłownie chleba i igrzysk xD

"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte

#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
tyrytyty - Polska to jedyny kraj w którym przeciętnej osobie wydaje się, że obowiązki...

źródło: image

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tyrytyty:
myślę, że to dobry moment na przypomnienie, że ustawa nakazuje transmitować w otwartej telewizji mecze polskich drużyn w pucharze uefa, który nie istnieje od 17 lat XDD
  • Odpowiedz
@tyrytyty: kupować za publiczne pieniądze prawa do transmisji sportu dla bananów gdzie dodatkowo ruscy smarują pod stołem za dopuszczanie swoich zawodników XD
  • Odpowiedz
@tyrytyty nie no ale TENIS KOBIECY powtarzam KOBIECY to nie jest jedno z najważniejszych wydarzeń sportowych na świecie. No sorry. Półfinał a tu puste miejsca na trybunach XD
  • Odpowiedz
@tyrytyty: z niektórymi wydarzeniami to jest wpisane w ustawę że muszą być pokazywane w otwartej telewizji, przy czym widocznie ważniejszą rangę mają towarzyskie mecze kopaczy niż indywidualne wystepy polskich sportowców
  • Odpowiedz
@tyrytyty: czasem mam wrażenie że TVP Sport powinien pokazywać praktycznie wszystko bo w tenisie są Polacy, w LM grali Polacy, w LE i LK polskie zespoły, w F1 jeździł Kubica, w NBA gra Sochan, w UFC walczą Polacy, w Żużlu Polacy, oczywiście wiadomo że Ekstraklasa też bo to Polska liga
  • Odpowiedz
@tyrytyty: i ma typ racje h-j mnie obchodzą j----e programy polityczne, albo śniadaniowe czy jakieś show gdzie sie bawi polska śmietanka show biznesu za grube siano. Wolałbym na jedynce ten tenis choć mi lata kolo huja niż jakieś kabarety
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Państwo powinno wykupywać prawa do transmisji ze wszystkich ważniejszych wydarzeń sportowych, bo nigdy nie wiadomo, kiedy jakiś Polak może tam odnieść niespodziewany sukces. A wtedy wszyscy Janusze nagle się zaczynają interesować wydarzeniem, który wcześniej mieli w dupie i nornalnie by transmisji z niego nie oglądali.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Zamiast płacić za to, żeby pseudodziennikarka robiła dyskusje polityczne ze starym wariatem którego nigdzie indziej nie zapraszają, to mogliby wydać na prawa sportowe xD
  • Odpowiedz