"Koniec bezpłatnego parkowania przy Magnolii we Wrocławiu! Z początkiem czerwca zarządca wprowadził opłaty za pozostawienie auta na parkingu, z którego przez lata korzystali nie tylko klienci galerii, ale też m.in. pracownicy okolicznych biur. Straż miejska zapewnia, że kontroluje okolicę i będzie reagować na przypadki uprzykrzania życia mieszkańcom przez kierowców szukających darmowego parkingu w miejscach do tego nieprzeznaczonych."
Od 1 czerwca 2026 r. bezpłatnie można zaparkować tu tylko przez dwie godziny (dodatkową trzecią godzinę gratis można uzyskać będąc klientem kina lub marketu budowlanego). Każda kolejna godzina parkowania kosztuje 5 zł. Osoby, które chciałyby pozostawić samochód na dłużej, mogą wykupić miesięczny abonament w cenie 350 zł.
W Magnolii w koncu stwierdzili, ze czas w koncu na tym zarobic, na pewno sporo ludzi wykupi abonament.
@pasta_alla_carbonara: Raczej, że czas przestać tracić. Bo klienci skarżyli się, że mimo gigantycznego parkingu miejsc trzeba szukać 20 minut i zwyczajnie wybierali inne galerie. O kosztach konserwacji nadmiernie użytkowanej nawierzchni w sumie też się nie wspomina.
@nabbek: ogólnie to im się wcale nie dziwię. Tylko zrobili to chyba maksymalnie upierdliwy sposób, czyli że szlabany stoją nawet na tej "przelotówce" żeby nie jechać legnicką do skrzyżowania z ostatnim groszem, tylko właśnie to przelotówką dookoła parkingu i do bystrzyckiej
@nabbek: byłem dzisiaj i powiem że jest... ZAJEBIŚCIE! dzisiaj dzień dziecka więc większy ruch niż zwykle w tygodniu a mimo to mogłem przebierać w miejscach parkingowych jak nigdy. W sumie chyba nigdy nie widziałem tak pustego parkingu magnolii. Do tego system działa szybciutko i ładnie mi sam otworzył szlaban, bez żadnego bileciku. Mega props. No i abonamentowcy mają swoje wydzielone strefy, to też plus.
https://www.wroclaw.pl/dla-mieszkanca/magnolia-wprowadzila-platne-parkowanie
"Koniec bezpłatnego parkowania przy Magnolii we Wrocławiu! Z początkiem czerwca zarządca wprowadził opłaty za pozostawienie auta na parkingu, z którego przez lata korzystali nie tylko klienci galerii, ale też m.in. pracownicy okolicznych biur. Straż miejska zapewnia, że kontroluje okolicę i będzie reagować na przypadki uprzykrzania życia mieszkańcom przez kierowców szukających darmowego parkingu w miejscach do tego nieprzeznaczonych."
#wroclaw
W Magnolii w koncu stwierdzili, ze czas w koncu na tym zarobic, na pewno sporo ludzi wykupi abonament.
@pasta_alla_carbonara: Raczej, że czas przestać tracić. Bo klienci skarżyli się, że mimo gigantycznego parkingu miejsc trzeba szukać 20 minut i zwyczajnie wybierali inne galerie. O kosztach konserwacji nadmiernie użytkowanej nawierzchni w sumie też się nie wspomina.
Na minus polactwo które jak im