Wpis z mikrobloga

@zaye93: użytkownicy Linuxa to bardziej Ci, którzy dbają o realne posiadanie gry (emulatory, piractwo, GOG). Obawiam się, że ten dolny monolog to raczej komuś się przyśnił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kemo: Wine to może tak, ale na Protona składa się też trochę innych komponentów, których rozwój finansuje Valve, np dxvk. Słaby stan wbudowanej w Wine obsługi DirectX11 skłonił developera do napisania dxvk, potem Valve zasponsorowało go żeby rozwijał projekt
  • Odpowiedz
@zaye93: Ludziom nie zależy na tym aby mieć system który nie denerwuje, albo żeby posiadać swoje gry. Ludziom chodzi o to aby być w--------m na Microsoft 24/7. Cała ta kampania pro-Linuksowa od czasów wydania Steam Decka nabiera sensu gdy się to zrozumie. Ludzie mają wywalone j---a na wolne oprogramowanie, po prostu zamienili systemy operacyjne w kolejną zaszczaną wojnę kulturową bo obecnie WSZYSTKO musi takową być.
  • Odpowiedz
@zaye93: @supra107 No ja nie wierzę w to, co czytam. Wy naprawdę sami sobie wmawiacie, że ktoś z kimś walczy xD Dopiero w powyższym komentarzu pierwszy raz spotkałem się z terminem "kampania pro-Linuksowa".

Daliście się złapać w tę samą propagandę, która jest najbardziej znana z haniebnej tutaj polityki. Ktoś wam stworzył wyimaginowanego wroga i krzyczycie na chmury, kreując i wpychając słowa tej drugiej stronie - postrzegając je jak prawdziwy
  • Odpowiedz
@Hitmonlee: Wystarczy wejść w jakąkolwiek sekcję komentarzy na YouTube przy jakiejkolwiek tematyce wokół Windowsa albo Linuksa. Choćby ostatni film Gamers Nexus o Linuksie na PS5. Z resztą sam Steve wykazuje cechy tego s----------a umysłowego gdzie Windows zły, hurr durr ale Linuks super zajebisty choć sam z niego nie korzysta i go w ogóle nie rozumie i Wendell musiał mu tłumaczyć co i jak a mimo wszystko g---o zajarzył.

Cały Internet
  • Odpowiedz
@supra107: Wiesz, wariatów znajdziesz wszędzie. Mogę Ci podać identyczne przykłady z drugiej strony. Ale jaki jest tego cel? Żadna dyskusja za pomocą ekstrem nie ma sensu. Gdybyśmy mieli brać pod uwagę każdą opinię, to musiałbyś również właśnie teraz dopisać do swojego komentarza, że @Hitmonlee uznaje Gabe Newella za trąbkę. Tak, jest to faktyczny argument, bo w końcu ktoś tak napisał. Sens użycia go w dyskusji? No właśnie.

Żarty na
  • Odpowiedz
nie zobaczysz komputera na lotnisku na Windowsie

@Hitmonlee: Tak się składa że wszelkie urządzenia IoT takie jak kioski zamówień w McDonaldsie czy kasy samoobsługowe śmigają na Windowsie. Sam wiem że np. takie kasy samoobsługowe Biedronki pracują na Windowsie 10 LTSC bo raz natrafiłem na moment gdy się taka rozkręcała i z ciekawości zajrzałem. To też błędne założenie że Linuks zdominował ten segment, bo jednak rozwiązania na Windowsie są tam łatwiejsze do wdrożenia.
  • Odpowiedz