Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przebranżowić się na administratora IT?
#pracait #pracbaza #informatyka #siecikomputerowe

Witam, jak się przebranżowić z bezrobotnego front endowca na admina z umową o pracę?
Wstępnie myślałem o jakich certyfikatach Comptia Network+ oraz Comptia Security+
Mam tez ze studiów jakis papierek w stylu "kurs Cisco", ale kurs a nie żaden certyfikat, więc to też uzupełnić - na udemy kupilem kurs do Cisco 120h za 49.99 zl i na razie tego się uczę.
Nie wiem czy plan z takimi certyfikatami ma sens. Mogę wydać na certyfikaty do 10 000 zł. Najlepiej żeby za pol roku mieć jakieś 2. Czy to w ogole pomoze mi znalezc pracę w admince? Czy pracodawcy na to patrzą?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: witam - nie ma to żadnego znaczenia. Na stronie czyjesteldorado.pl pokazuje mi aktualnie 150 ofert pracy jako net-admin - machający papaj jednym słowem.

Łatwiej ci będzie w SAPa iść niż w cisco XD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sieciowiec to dość trudna działka adminowa. Sam cert bez praktyki jest bez sensu. Comptia mozesz zrobic sam kurs, bez egzaminu żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać, ale mieć ogólnie pojęcie o urządzeniach, konsolach, itp, itd. Tak z d--y na sieciowca nikt nie wezmie do roboty.
  • Odpowiedz