Aktywne Wpisy

inrzynier +438
źródło: 2026-05-18_18-26-24
Pobierz
beata-libra +20
#raportzpanstwasrodka Czy możecie mi odpowiedzieć co oni wszyscy mają z tym pociągiem do ogórków kiszonych? Ile razy w tygodniu jecie ogóry ??? Szczególnie latem (czy w ciepłych krajach gdzie witaminy C jest ogrom !
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???

Udało mi się w końcu sforsować bramy STEAM WORKS. Oznacza to mniej więcej tyle, że mogę zacząć lepić stronę naszego małego growego potworka i powoli grzebać w integracji ze STEAM API. (。◕‿‿◕。) Pewnie chwilę mi to zajmie, bo opcji jest tam nasrane tyle, że bez mapy i kompasu strach podchodzić, ale kiedyś się pewnie przez to bagno przegryzę.
A co w samej giereczce? Kilka nowych pierdół, które możecie podziwiać na załączonym klipie.
Wjechały następujące ficzery:
- Minimapa – domyślnie wylądowała w lewym dolnym rogu. Pokazuje chatki i kapliczki w okolicy, by ułatwić nawigację po tym losowo generowanym świecie. Pozycję i rozmiar tego cuda można oczywiście zmienić w opcjach. Sam jeszcze nie wiem, czy to przejdzie do finalnej wersji, bo może zbyt łatwo to i owo ułatwiać, no ale na razie testowo zostaje
- System ścieżek - od teraz chatki i kapliczki (a w przyszłości także inne obiekty) są połączone losowo generowanymi dróżkami. Dzięki temu lokacje przestają przypominać mapę z losowo rozsypanym groszkiem, a zaczynają jako tako imitować zapyziałą, rumuńską wiochę, po której grasuje nasz Drakul.
- Ślad po laserze – lasery Arkadikutassa zostawiają teraz na mapie wypalone ślady, które po chwili znikają. Trzeba to jeszcze doszlifować, bo przy obecnych hitboxach wygląda to... powiedzmy, że dyskusyjnie, ale mechanika jako tako już zipie.
- Wypalanie trawy – (niewidoczna na klipie) - skoro zaimplementowałem już system ścieżek to i strzały z pioruna albo wybuch czegoś, również czyści trawę do gołej ziemi. W przyszłości może także posłuży to do robienia jakiś kontrolowanych pożarów... hmm
Tak więc na razie chyba tyle, z tego krótkiego dev-posta. Wracam do roboty nad tym g*wnem.
A jak komuś się podoba (bądź też i nie), ten ulep, to przypominam, że do końca miesiąca można sobie sobie zaklepać kluczyk na STEAM via Gamefound, także z niektórymi, dodatkowymi bonusami.
Pozdro!
#szkeletal #skeletal #bekazludologuff #kiszak #gry #gamedev
https://wykop.pl/wpis/86114715/no-i-skubancy-zrobiliscie-to-wczoraj-w-zaledwie-2-#295833489
---
Poniżej wołam poprzednio plusujących:
@Luck_89: wprowadzenie podobnej liczby ulepszeń w Skeletalu zajęłoby menelobijcy plus minus 3 lata