Wpis z mikrobloga

✨️ Jak życie w korpo nie przynosi szczęścia?
Mam żonę, swoje mieszkanie, samochód, dobrze płatną pracę w korpo. Powiecie oski, pewnie tak. Ale chciałbym powiedzieć i potwierdzić Wam, że macie rację. Urodziłem się w małej miejscowości, moi rodzice może bogaci nie byli, powiedzmy klasa średnia, ale na wiosce jedni z bogatszych. Z twarzy... no cóż, najpiękniejszy nie jestem. I w podstawówce nie miałem łatwo. Uczyłem się w miarę dobrze, rodzice posylali na zajęcia dodatkowe, jakieś angielskie, piłkę nożną i inne. Wszyscy wiedzieli, że rodzice nie są biedni. A i tak, dziewczyny mną gardziły. Próbowałem zagadywać itp. i nigdy nic. Kolegów poza jednym (swoją drogą też był typowym #przegryw, ale był mega sympatyczny dla mnie) nie miałem. Dopiero w liceum jakimś cudem, po długich próbach udało mi się wyrwać laskę 7+/10. Do dzisiaj nie wiem jakim cudem. Nie poleciała na pieniądze, bo jej rodzice są bogatsi. Jest moją żoną. Poszliśmy razem na studia, tam rodzice i moi i jej kupili nam na spółkę mieszkanie w większym mieście w którym żyjemy do dzisiaj. Skończyłem studia, dostałem się do dobrej pracy w korpo, zaliczyłem kilka awansów, zarabiam jakieś 15k. Żona trochę mniej. Ale no żyjemy dobrze, nie narzekamy, mamy auto nowe z salonu, jeździmy na jakieś wakacje itp. A mimo to. Czuje się jak przegryw, jestem słaby w relacjach społecznych, wszyscy wokól mnie denerwują. Jej rodzina, moja rodzina, nie lubię z nikim spędzać czasu, unikam spotkań społecznych, mimo, że moja żona mnie wyciąga do tego. Ale czasem chciałbym po prostu wyjechać na jakąś Alaskę czy inną i zostać pustelnikiem i mieć spokój od wszystkich. Do tego gdyby nie start od rodziców, trochę szczęścia z wyrwaniem laski na pewnym etapie to... siedziałbym z Wami na tagu. Więc rozumiem Was. Nawet nie wiele czasem daje, żeby życie zmienić. Z drugiej strony, nawet mając tak wiele i tak człowiek potrafi byś nieszczęśliwy.

#przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach