Aktywne Wpisy

dariusz44 +86
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +14
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Dlaczego programiści w naszym kraju są tak odklejeni? Był normalny post na FB z ogłoszeniem na juniora, podana stawka 7-10k, podane wymagania. 100% komentarzy to oburzenie i lament. Bo wymagania jak na seniora, bo stawka za mała, itd. No kurde, większość w tym kraju nigdy nie zobaczy 10k a dla nich to mało. Wymagania jak na seniora? Przecież cały świat idzie do przodu to czego oni oczekują? Ja pamiętam czasy że do #korpo wystarczyło że kojarzysz coś takiego jak excel i dukasz po angielsku, a na praktyki trzeba było przejść kilka etapów i nic nie płacili. Trąci to boomerstwem jak u wykładowców którzy całe życie mieli jeden sposób prowadzenia zajęć i ktoś śmie wymagać od nich obsługę rzutnika albo slajdy z laptopa i oburzeni że za duże wymagania, kiedyś tak nie było. Ja nie wiem skąd w Polsce takie ego u programistów, gdzie właściwie nasz kraj to tania kontraktornia a nie inżynierka DeepMind.
#programista15k #programowanie #praca #it #pracait #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: a co to ma do rzeczy, ile zarabiają ludzie z innej branży?
@mirko_anonim Powiem tak - kamilkom krudziarzom od dobrobytu się poprzewracało i tyle.