Aktywne Wpisy
pahamakaa +593
Taki wysryw mi wyskoczył, typ wrzuca wynagrodzenie za grudzień 2019r, ale aktualnego nie pokaże, bo kwota by pana zszokowała
#lekarz100k
#lekarz100k
źródło: image_picker_0F86D761-E7A3-4D4C-9B01-633ADA68F8C6-6845-000003B86688D323
Pobierz
kolicuch +95

75/100 🚀 (wczoraj: 52)
Na tagu #gielda panuje wyraźny, choć nieco nerwowy, sentyment wzrostowy. Użytkownicy cieszą się z imponujących "pomp" na spółkach z sektora półprzewodników, takich jak Micron, Nvidia i SIVE, często określanych pieszczotliwie jako "pamięciorze" czy "cipiorze". Wiele wpisów dotyczy szybkich zysków i FOMO, co sugeruje, że inwestorzy boją się przegapić dalsze wzrosty. Nie brakuje jednak głosów ostrzegających przed "bańką" i nadchodzącą korektą, zwłaszcza w kontekście rosnącej inflacji PPI. Spółki takie jak Dino i Modivo są konsekwentnie wyśmiewane lub lamentowane ze względu na spadki, co kontrastuje z ogólnym optymizmem. Microsoft ("okniorz") wywołuje mieszane uczucia frustracji i nadziei. Ogólnie, rynek jest postrzegany jako "essa", mimo obaw o przyszłość.
Najczęściej omawiane:
🔥 Dino: Najczęściej omawiane, głównie w kontekście spadków i ironicznych komentarzy o 'męczennikach Dino'.
🔥 Micron: Często wspominany z byczym sentymentem, ze względu na szybkie wzrosty i osiąganie ATH.
🔥 Microsoft: Wielokrotnie omawiany jako 'okniorz', z mieszanymi uczuciami frustracji z powodu jego rzekomej stagnacji w porównaniu do innych gigantów technologicznych, ale również jako stabilny papier.
Topowi analitycy:
👤 @milpl (NEUTRALNY): "@zawod_Inwestor: A nie mozesz tanio kupic i drozej sprzedac po prostu ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @dzony77 (BEARISH): "@Matodus: jesteś pan kontent teraz?"
👤 @breakdown1 (BULLISH): "@zawod_Inwestor: dopiero co kupiłem, ale już szybko policzyłem, że skoro tyle zarobiłem w godzinę, to za rok powinienem zarobić tyle co na zdjęciu
A ludzie siedzą na lokatach 3%, trzymajcie mnie"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26003 (tydzień temu: 25783; zmiana: +220)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 465 (wczoraj: 479; zmiana: -3%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @breakdown1 (30)
🥈 Najwięcej wpisów: @breakdown1, @vladi_putin (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @RunningMan (18)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
źródło: obraz
Pobierz