Aktywne Wpisy

Nietaki5 +813

MrSzakal +128
Nie pojmuje skąd się bierze tyle dzbanów wrzucających na siebie dowody do Internetu. Gdzie instynkt samozachowawczy? Gość przez wieś leci 280 km/h, na drugim filmie 240 w zabudowanym. Taki samochód to jak pocisk, nad którym może wydawać się tylko posiadanie złudnej kontroli.
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
źródło: polish_save
Pobierz

Właśnie napisałem maturę i nie wiem co w życiu dalej robić.
Napisałem maturę, wynik będzie około 50–60%, więc całkiem nieźle, ale nie wiem co zrobić w życiu.
Nie mam nic, ani pieniędzy, ani doświadczenia zawodowego. Jedyne co mam to dobrze znam angielski i komunikatywnie francuski, ale to raczej za mało, żeby znaleźć coś dobrego.
Na studia dzienne nie chcę iść, bo nie mam pomysłu. Mój teraz pomysł to jakiś kierunek typu zarządzanie zaocznie i pracowanie za około 4500 zł na rękę, a potem po studiach spróbować wyjechać gdzieś albo mieć lepsze zarobki.
Szczerze mówiąc, moim szczytem ambicji jest mieszkać w ciepłym nadmorskim mieście, zarabiać 2500 euro na rękę i nie mieć pracy fizycznej.
Ale dalej nie mam pomysłu na siebie. Rodzice mówią mi, że jak będę miał papier, to praca sama się znajdzie i będzie stabilnie 6000 na rękę. Jeden wujek mówi „fach w ręku i w dobrym miesiącu dychę zarobisz”, a inny, że wystarczy 2–3 lata popracować, zebrać doświadczenie i otworzyć swój biznes, wtedy będzie 20 tysięcy albo więcej.
Problem jest taki, że w żadnym scenariuszu za bardzo się nie widzę.
#studbaza #studia #pracbaza #pytaniedoeskperta #nauka #naukajezykow #emigracja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno. Witamy w dorosłym świecie. Podejmuj decyzje i bierz odpowiedzialność za skutki. Jedyne co napisałeś, to że niczego oprócz gadania w obcych językach (w jednym dobrze, w drugim najwyżej tak sobie) nie umiesz. W Europie właściwie wszyscy młodzi ludzie lepiej czy gorzej gadają w jakimś obcym
Fach w ręku to jest dobra rzecz, ale to też trzeba chcieć, umieć i mieć jakieś zdolności.
Własny biznes? Też trzeba wiedzieć co się chce robić i jaki biznes xD No i równie dobrze możesz być co miesiąc na plusie 20k jak i minusie 20k.
z doświadczenia wiem, że będąc nłodym ma się dużo wyobrażeń, a rzeczywistość jest dosyć nudna i smutna, jednak pracy stricte fizycznej bym raczej unikał nawet jeśli masz predyspozycje
Nie miałem celu i się nie uczyłem za bardzo, ale u mnie w mieście na prawie wszystkie kierunki się dostane oprócz medycyny, prawa itp.
@Kj5s6f2dk7s54o
A co mogłem zrobić ?
Mieć 5 lat doświadczenia, pieniądze na własny binznes, 8 certyfikatów i 4 języki biegle w wieku 19 lat?
I tak ogarniam lepiej angielski niż większość osób
@mirko_anonim: znaleźć cel. To część dorastania. Jeśli myślałeś, że tak jak ktoś zaprogramował kolejne lekcje matematyki, tak ktoś za ciebie zaprogramuje co masz robić przez kilkadziesiąt lat życia, to ostatni moment zmienić myślenie. Albo utkniesz w życiu z rozpędu i za kilka lat będziesz tu pisał smutne wysrywy, że nic nie ma sensu.