Wpis z mikrobloga

• 2
@Umeraczyk: to jest pop... sprawa. Ta firma zarabia miliardy. To nie małą firemka, co jeszcze mogę wybaczyć, bo się rozwija. Ale to korpo, zarabiające miliardy.

Masz wymiar godzin, masz stanowisko pracy. Koniec, kropka.
  • Odpowiedz
@new-object bo ta firma nie ma pieniędzy na nic bo jej macki są tak długie, że sama hierarchia pochłania gruby procent zarobków, a potem kierownik dostaje co miesiąc budżet 300ziko na ubrania dla pracowników i jak się nie zmieści to nie ma zero premii kwartalnej, na wszystkim trzeba oszczędzać bo koszty stałe są najważniejsze a jak z kosztów stałych się zejdzie to sobie kierownictwo i franczyzobiorcy mogą wypłacić co drugi miesiąc
  • Odpowiedz
  • 7
@Umeraczyk: trzeba je@^@#% takie korporacje. Właściciele zarabiają miliardy i myślą jak bardziej ludzi upodlić. Jak chcą w Polsce grać, to według zasad. Korporację powinny mieć większe obowiązki moralne.
  • Odpowiedz
@new-object te korpo mają tak wszystko dopiete w papierach, że pip nic nie wykaże. Jak już się robi jakieś machloje to na korzyść pracownika, ale pewnie zależy od kierownictwa, ja przeleciałem przez bardzo dużo i większość szła na rękę
  • Odpowiedz