Wpis z mikrobloga

@tarkaz: Unreal Engine nic do tego nie ma, to po prostu totalne lenistwo, partactwo i skok na kasę. Jak widać po ARC Raiders da się stworzyć hit na tym silniku. Najbardziej to nie mogę patrzeć na ten interfejs, w 2001 potrafili zrobić zajebiste UI ręcznie odrysowane, a to co nam prezentują to jest downgrade stulecia, przypomina g---o wygenerowane przez AI i to jakiś darmowy model XD
  • Odpowiedz
@tarkaz: Nie no kilka dni temu wypuścili upgrade do Conan Exiles na UE5 i wygląda 100x lepiej niż ten gothic remake. Patrząc na ten gameplay z filmiku to wygląda jak jakiś survival ulepiony z assetów ciekawe co oni robili przez tyle lat
  • Odpowiedz
  • 1
lenistwo, partactwo i skok na kasę.

@dzwoni_kuzyn: najsłabsze chyba jest to, że nie da się lurować potworów do NPC, a przecież to byłą jedna z fajniejszych rzeczy w gothicu
  • Odpowiedz
najsłabsze chyba jest to, że nie da się lurować potworów do NPC

@tarkaz: cooooo, jak dla mnie to jedna z tych rzeczy które definiują gothica (tuż obok wskakiwania na skałę i łojenie z łuku do grupy przeciwników). Bez tego wszystkie gry RPG śmierdzą mi drętwym MMO gdzie to nie wolno naginać zasad bo jeszcze gracz coś zepsuje.
  • Odpowiedz
  • 0
jedna z tych rzeczy które definiują gothica

@Ilirian: dokładnie tak, ale na playtestach potwory ignorowały npc, teraz pozostaje pytanie czy tak będzie w wersji na premiere czy jednak to naprawią... dodanie wyboru trybu trudnosci też strasznie uderza w gameplay, ludzie będą grać na easy i nigdy nie dowiedzą się co to znaczyło być na 1 lvl w gothicu i jak się rosło w siłę z czasem
  • Odpowiedz