Aktywne Wpisy

Common_Rail_1337 +522
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz
ATAT-2 +282
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz

gdzie kończy się sens pracy? przez ostatnie lata robiłem to, co powinno mnie ustawić na życie: zagraniczny kontrakt, dobra kasa, inwestycje, stabilność. całe życie było podporządkowane rozwojowi, zwiększaniu zarobków, byciem coraz lepszym specjalistą. boom w IT bardzo w tym pomagał. tylko co dalej?
praca nie zadowala mnie już jak kiedyś. podwyżki nie motywują, bo sufit jest już bliski i każdy kolejny procent przychodzi z trudem. przeraża mnie myśl by się zwolnić, to typowa złota klatka. mam wrażenie, że wracam do tych samych myśli co kilka miesięcy. finansowo wygląda to lepiej niż bym sobie wymarzył, ale mentalnie ciągle jest jakaś pustka. no i strach, że po spowolnieniu wypadnę z rynku.
dodam, że żadnych szczególnych zainteresowań poza pracą nie mam (oprócz rekreacyjnego sportu) i szczerze nawet nie mam energii ani motywacji by coś szukać.
widzę dwie strategie, zwolnić się i żyć z kapitału jaki udało się odłożyć albo robić tak mało jak to tylko możliwe (choć przy moich zarobkach często włącza się poczucie winy, gdy nie daję z siebie wszystkiego) i dalej zbierać. im więcej myślę, tym trudniej mi podjąć jakieś kroki.
#pracait #emerytura
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt