Wpis z mikrobloga

Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.

Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.

A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już mu się uda to wyskakuje z łapami i drze ryja o ten manewr sprzed kwadransa kiedy to musiał zwolnić na lewym pasie i stracić 7 sekund swojego życia na odpuszczenie gazu.

W imię czego? Edukacji? Nijak nie potrafię zrozumieć co stoi za rozumowaniem takich ameb.

#polskiedrogi #polscykierowcy #motoryzacja #policja #kierowcy #stopcham
ATAT-2 - Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne ...

źródło: image

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom

@ATAT-2: Że męża ma to nigdy bym nie pomyślał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach

@ATAT-2: Tak jest nie tylko na drogach, bo w codziennym życiu też często to widać. Tacy ludzie to typowy sowiecki mental, gdzie nie liczy się siła argumentu, ale argument siły. I widać to też "na salonach", np. jak Nawrocki wyskoczył z mordą do dziennikarza TVN po niewygodnym
  • Odpowiedz
  • 21
@ATAT-2

Za tym stoi brak zdolności do opanowania swoich instynktów, tacy osobnicy pod tym względem zostali po prostu na poziomie małpy w ewolucji.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Oglądając takie filmy zastanawiam się dlaczego mi się nic takiego nie przydarza. Pewnie by mnie zamknęli za przekroczenie granic obrony koniecznej.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: nie nie dorobił się
Ci ludzie często jedne co mają to auto
Mieszkają ze starymi nie mają nic
Cały hajs jaki oszczędzali całe życie wladowali w auto i teraz jak je stracą to zostają z niczym dlatego taka agrejsa
  • Odpowiedz
@ATAT-2: mnie to zawsze dziwi jak te seby i janusze są chętne do bicia się. To nie gimnazjum że skopaliscie w 10ciu kujona. Teraz dostajesz gazem w pysk albo często sam dostajesz kopa na mordę bo sporty walki są teraz bardzo popularne i pierwszy lepszy ćwiczący chłop ma lepszą kondycję niż taki sebek czy janusz który ostatnie cardio robił na weselu siostrzeńca 10lat temu.
Sam pamiętam jak kiedyś jechałem sobie
  • Odpowiedz
@BornToDie69:

Mam gaz i pałkę teleskopową na takie okazję. Ale nigdy okazje się nie trafiają :(

Wyrzuć pałkę - bo jeśli jej użyjesz, to dostaniesz oskarżenie za atak z użyciem niebezpiecznego narzędzia. Gaz jak najbardziej. Pałkę wymień na yawarę (najlepiej metalową z ostrym końcem i naucz się jej używać). Albo zainwestuj kilka dyszek w najtańsze rękawice motocyklowe z ochraniaczami, mogą być bez palców. Szybko wsuwasz na rękę przed wyjściem z auta
  • Odpowiedz
@ATAT-2: ja sam nie wiem jak bym się zachował na tym zjeździe/wjeździe kiedy on go wyparkował w poprzek. Tutaj jeszcze OK bo miał miejsce żeby się cofnąć ale jakby za nim coś jechało? Co wy byście zrobili? Można go obić wyprzedzając? Niewiadomo co za debil i co ma w kieszeni idąc z łapami. Czy po prostu siedzieć w zamknietym samochodzie i nagrywać? Dołóżmy 2 małych dzieci w fotelikach które nie
  • Odpowiedz