Aktywne Wpisy

michalxd21 +480
Dzisiaj różowa ma zdjęcie gipsu, a że ma wizytę u innej doktor w innej części miasta w południe to poprosiliśmy o maksymalnie wczesną wizytę. No to wpisali nas na sam początek, na 8:00. Byliśmy oczywiście 7:30 bo trzeba się zarejestrować i czekamy. Czekamy, czekamy, nikt nie wchodzi nikt nie wychodzi. Księciunio dopiero o 8:35 pojawił się w gabinecie XD ale potem wina rejestracji czy pacjentów że dużo roboty.
#lekarz100k #
#lekarz100k #

Lardor +182
Wstaje rano wychodzę z klatki a tu mam taki widok xddddd #krakow oczywiście ładuje wszystkie i dziś jadą do lamusowni na makulaturę właśnie tam dziś się wybierałem
źródło: 1000091710
Pobierz

Miałem pierwszą prawdziwą nieprzyjemność spotkania się z polskimi tech-ejaj-brosami , w kwestii ewentualnego doradztwa. Prowadzą jakąś firmę, która jest jak się okazało jest w 100% wajbkodowana. Kompletnie nie zrozumieli nic, co do nich mówiłem. Nie wiedzieli, jakie implikacje mogą mieć takie kwestie jak:
- brak deterministycznego debugu
- ownership
- akumulacja wiedzy
- dlugoterminowe mainatility
I przede wszystkim spojnosc architektoniczna. Najważniejsza kwestia: separation of concerns / single responsibility. Tzn, coś, co uczy się studentów na 1 roku: kolejne prompty generuja kod w izolacji: kazdy kawalek moze byc lokalnie poprawny, ale calosc nie trzyma sie razem. Brak jednej spojnej wizji jak system jest zbudowany, bo "architekt" to de facto seria niezaleznych sesji z modelem.
Powiedzieli mi, że do roku 100% software bedzie generowane przez AI. Powiedziałem im, żeby się wzięli najpierw za książki. I niegrzecznie odmówiłem współpracy. Tfu
Innymi słowy to następny krok prowadzący do
wyciągasz z takich konwersacji koktail informacji na dany temat, weryfikujesz, dajesz delikatny szlif
i masz gotową ściągę w pdf dla siebie lub kolegów na mirko
potem crawler bigtechu znajduje ściągę, uznaje za sensowne źródło i powiela te same treści w promptach innych ludzi którzy myślą, że znaleźli złoto
w skrócie z pupy do japy i spowrotem, i tak w kółko