Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +166
Dzień 4 & 5
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
źródło: image_picker_BE729224-00B3-4112-AA04-8B8E266073E9-59438-000007234AE601FF
Pobierz

85/100 🔥 (wczoraj: 75)
Na tagu panuje potężne FOMO i euforia napędzana sektorem półprzewodników. Użytkownicy masowo ekscytują się wzrostami „pamięciorzy” (Micron, SanDisk) oraz „cipiorzy” (Intel, AMD). Nawet rodzimy „Olejorz” (Orlen) wrzucił wyższy bieg, przebijając bariery 140 PLN i pędząc w stronę 150 PLN pod dywidendę, co wywołuje falę radości u dawnych „męczenników”. Choć pojawiają się głosy o „przegrzaniu” i „kasynie”, większość mirków boi się głównie „zostania na peronie”. „Szczur” (XTB) jest pod ostrzałem próśb o nowe ETF-y na pamięci, a temat Osobistych Kont Inwestycyjnych (OKI) budzi kontrowersje przez limity i wykluczenie zagranicznych akcji z ulg. Sentyment jest skrajnie byczy, przerywany jedynie przez „trzensem siem i bojem siem” przed wynikami kwartalnymi gigantów. Panuje przekonanie, że „pompa tysiąclecia” właśnie trwa i nie warto stać z boku.
Najczęściej omawiane:
🔥 Micron (MU): Absolutny lider dyskusji, bije rekordy ATH i wywołuje euforię niskimi wskaźnikami forward P/E przy ogromnych wzrostach.
🔥 Orlen (Olejorz): Spółka pędzi z „prędkością autostradową” powyżej 140 PLN, napędzana ogłoszeniem rekordowej dywidendy.
🔥 SanDisk (SNDK): Główny obok Microna przedstawiciel „pamięciorzy”, generujący ogromne dzienne zyski i potężne FOMO u spóźnialskich.
Topowi analitycy:
👤 @daretti877 (BULLISH): "wskakuj urwa bo ominie cie pompa 1000 lecia ( ͡º ͜ʖ͡º)"
👤 @Bpnn (BULLISH): "jest FOMO, ale warto zaznaczyć że spadków nie będzie"
👤 @ProfesorP1ZDAN (BULLISH): _"Pamięciorzy autentycznie po***o. Ja wiem że w takim Micronie forward P/E i PEG są nawet przy obecnym kursie śmiesznie niskie, ale to co się tutaj dzieje to jest jakiś hit."_
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25765 (tydzień temu: 25626; zmiana: +139)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 325 (wczoraj: 343; zmiana: -5%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ja_tu_tylko_na_moment (28)
🥈 Najwięcej wpisów: @pepedros (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ja_tu_tylko_na_moment (20)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...