Wpis z mikrobloga

Do pracy to skuter albo nawet hulajnoga. Motocykl gniecie ubrania, przebieranie się żeby przejechać 15km będzie dłużej trwało niż sama jazda. Kiedyś jechałeś w deszczu, zimnie? Efektywne wykorzystanie motocykla to 1/3 w roku.

@mirko_anonim:
  • Odpowiedz
@Zielony34: Potwierdzam jako użytkownik NC, masz motor który daje rade po mieście (świetny schowek) i w trasę daje radę.
Ja tylko żałuje że kupiłem NC750S a nie NC750X...
Przejedź się jednym i drugim i zobacz co będzie bardziej podchodzić.
  • Odpowiedz
Nie napisałeś o swojej posturze, to może dużo zmieniać. Na miejskiego pomykacza polecam Suzuki SV650 mk3 albo MT07. Nie szedłbym w zbyt słabe motocykle i skutery. Jeśli musisz dojeżdżać codziennie w obszarze niezabudowanym, to dla Twojego bezpieczeństwa będzie lepiej jak nie będziesz zawalidrogą i sznur aut nie będzie Cię wyprzedzał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: za mało szczegółów żeby cokolwiek powiedzieć. Na pierwszy motocykl kup cokolwiek co ci się wizualnie podoba z pojemnością 650-900cc. Pojeździsz sezon, dwa - zdobędziesz doświadczenie, zweryfikujesz to jak i gdzie chcesz jeździć to zmienisz na motocykl z konkretnej kategorii.
Osobiście odradzam jedynie zakup jakiegoś typowego super sporta typu r6 czy cb600rr z uwagi na nędzną charakterystykę silnika i wymagającą pozycję za kierownicą. Jak już chcesz coś w tym stylu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: najlepszym motocyklem na codzienne dojazdy gdziekolwiek jest honda sh 300.
PLUSY
+Ma wystarczająco mocy aby jeździć bez problemu po autostradach i ekspresówkach.
+SPALANIE na zbliżonym poziomie co 125.
+Dobra osłona butów i spodni przed deszczem i od kałuż oraz mokrego asfaltu.
+Możesz przewieźć nim nawet telewizor 40cali gdyż niema przekroku ma
  • Odpowiedz
Jak chcesz jezdzic do pracy i ewentualnie w weekend to bez sensu brac cos nowego, bo jak ci sie znudzi, albo uznasz ze to nie dla ciebie, to bedziesz sporo stratny, a i szkoda tego jak sie wywalisz.

Ja zaczalem od Yamahy FZ6, passat wsrod motocykli, na dokladnie takie same wymagania - wtrysk, zeby jezdzic do pracy i jakies wypady w weekend. Fajny na start, bo ma w sumie cos z wszystkiego
  • Odpowiedz
Jeśli musisz dojeżdżać codziennie w obszarze niezabudowanym, to dla Twojego bezpieczeństwa będzie lepiej jak nie będziesz zawalidrogą i sznur aut nie będzie Cię wyprzedzał.

@planarize: Przy Skuterze 400 i NC750? xD Jak to śmiało leci 160 to jak miałby być zawalidrogą? xD Na takich drogach nawet 250 sobie radzi.

wiesz co, nie wiem czy to dobre na pierwsze moto, ale może jakiś chopper? Honda shadow/Suzuki
  • Odpowiedz
głównie z jednej "redakcji" co sklep z ciuchami prowadzi

@Zielony34: O tym nie wiem że ze strony jakiejs redakcji, siedze na grupkach na FB z hondy i zdania sa takie, ze niektorzy gadaja ze nowe afryki potrafia zezrec litr na 1000, i ze i afryki, i hornety maja akcje serwisowe z tym zwiazane.
  • Odpowiedz