Wpis z mikrobloga

@KitaxKita: Ja pierdziele, ten temat zarabiania pieniędzy jest jakiś chory. Rozumiem, że polsat, swoje programy wysrywa za darmo i na nich nie zarabia xD To jest według polsatu główny problem, ktoś na tych filmach ZARABIA. Olać to, że co roku ludzie giną przez jazdę po chodnikach, olać to, że utrudniają tym ludziom życie. Największy problem jest taki, że osoba nagłaśniająca problem zarabia na tym PIENIĄDZE.
Ja tam konfiturze życzę aby
  • Odpowiedz
  • 558
@nocne_zwidy: Ja to widzę tak, że zebrało się kilku łbów aby radzić jak tu można uwalić konfiturę. No i taką narrację po prostu wymyślili i będą ją wciskać wszędzie gdzie się da.
  • Odpowiedz
@KitaxKita: no cóż, maski opadły, a idea programu "Państwo w państwie" została całkowicie wypaczona.

Program skupia się na przypadkach nadużyć władzy, korupcji oraz rażącej niekompetencji urzędników

(...)

Twórcy stawiają sobie za cel „walkę z układami” i nagłaśnianie sytuacji, w których państwo, zamiast chronić obywatela, staje się jego największym wrogiem (stąd tytuł sugerujący istnienie zamkniętej kasty urzędniczej działającej poza kontrolą)
  • Odpowiedz
@baal80: Możliwe, że tak jest ale do logicznie myślących osób ten argument nie trafia. Tym bardziej, że mówi to Talkowski, którego pensja jest uzależniona od tego, że nagrywa jakieś programy dla polsatu i zarabia na tym kilkakrotnie więcej niż konfitura xD
Równie dobrze, ten sam argument mogłyby zastosować osoby, którym się stawia zarzuty w tym programie.
"Może i zdefraudowałem 2 000 000 zł ale prowadzący program PwP na tym zarabia.
  • Odpowiedz
@KitaxKita: a najlepsze, że chłop komentarz wyżej chwali się wysoką oglądalnością. Kali zarabiać na wysokiej oglądalności patosytuacji dobrze, Konfitura zarabiać na tym samym źle.
  • Odpowiedz
@KitaxKita: aaaa to jednak o to chodziło. Ja myślałem, że to było o niezdolności służb i przyzwoleniu dla samochodowej patologii. Oczywiście nie mylić z normalnymi kierowcami, którzy potrafią znaleźć legalne miejsce.

Uwielbiam też co całe "egzekwowanie" ()
  • Odpowiedz
Ja tam konfiturze życzę aby zarabiał na tym jeszcze więcej

@nocne_zwidy: A ja żeby zarabiał na tym jak najmniej. Ale to będzie miejsce tylko jak debile nauczą się, że chodnik to nie droga czy parking
  • Odpowiedz
jak tu można uwalić konfiturę. No i taką narrację po prostu wymyślili

@baal80: to jest narracja po znajomości pod procesy sądowe celebrytów. To jest jedyne, co może być na niekorzyść konfitury w procesie cywilnym - że robi to dla pieniędzy.
To tak jak w głośnym procesie, który wytoczył Dubiel Wardędze. Tam też prawnicy Dubiela robili wszystko, żeby narzucić narrację, że Wardęga całą aferę pedo na YouTube nagłośnił dla pieniędzy i
  • Odpowiedz