Wpis z mikrobloga

W sierpniu mamy z niebieskim kolejną rocznicę, a że sytuacja materialna jest na ten moment dobra (właśnie zmieniłam pracę na znacznie lepiej płatną) to chciałabym przygotować dla niego jakiś bardziej wyszukany prezent. Ostatnio dostał zegarek orient i był zachwycony, ale teraz mam większy budżet i mogę to przebić (). Myślałam o jakimś wypadzie ale wtedy to niejako "nasz prezent", a chce coś co trafi tylko do niego i będzie pamiątką. Chcę żeby mu to naprawdę sprawiło przyjemność. Coś polecacie?

#pytanie #zwiazki #logikarozowychpaskow
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moll: Szachy, grał na poważnym poziomie ale szachownice i bierki już podarowałam. Lubi gotować, wszystko co oryginalne i skłaniające do myślenia, gra w gry strategiczne, chce zacząć biegać w tym roku ale na prezent chciałabym mu dać coś takiego na lata
  • Odpowiedz
@Just_rozowy_pasek_things: to może wyjazd i coś do tego? Możesz mu dać zestaw zagadek logicznych (tych takich w fizycznej formie do rozwiązywania), książkę, jeśli wiesz że i co czyta, a może wyszło coś, co dorwałabyś z autografem. Książka kucharska, albo zestaw do nauki nowej techniki kulinarnej...

A gry strategiczne, jeśli to nie gra komputerowa to planszówki swoje potrafią kosztować...
  • Odpowiedz
@Just_rozowy_pasek_things Też nie rozumiem tego przebijania budżetem na siłę, zwłaszcza, że nie jest materialistą. Nie musi to być wcale coś wielkiego czy wspaniałego, może jakiś lepszej jakości przedmiot codziennego użytku jak grzebień (ze złota, nie wiem), portfel czy plecak? Wtedy to jest najlepsza pamiątka. Tylko ważne, nie zastępuj mu tego, co już posiada i ma do tego duży sentyment, nawet, jeśli jest obiektywnie zepsute czy brzydkie.
  • Odpowiedz