Aktywne Wpisy

Antorus +156
i pomyśleć, że kiedyś broniłem lekarzy, bo PiS się jak zwykle uwziął na "wykształciuchów tfuuuuu" i szczuje.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.

mhrok87 0
Zapytam szczerze jestem 87 i mnie przeraża mój wynik - jak jest z wami ?
Ilu waszych kolegów nie żyje?
- 1 29.7% (35)
- 2-3 41.5% (49)
- 4-5 16.1% (19)
- Więcej (wyjaśnij) 12.7% (15)

82/100 🔥 (wczoraj: 45)
Na tagu panuje euforia wywołana świetnymi wynikami amerykańskich spółek technologicznych. Reddit stał się gwiazdą dnia po ogłoszeniu 69-procentowego wzrostu przychodów, co pozwoliło niektórym wyjść z 'dalekiej podróży' na pokaźne plusy. Microsoft (Okniorz) i Apple również napędzają optymizm, a użytkownicy organizują 'rozdajo' pod dalsze wzrosty kursu. Nasdaq określany jest mianem 'pompy wiekuistej', choć gdzieniegdzie pojawiają się głosy o 'psychiatryku' i przewartościowaniu. Polska giełda pozostaje w cieniu amerykańskiej hossy, a inwestorzy narzekają na 'boczniaka' na spółkach takich jak Kruk. Ogólny sentyment jest jednak skrajnie pozytywny, a zielone świece na portfelach zachęcają do dalszego 'ładowania' w śmieciuchy i pamięciorze, podczas gdy inni świętują przy grillu sukcesy 'hamburgera'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Microsoft (Okniorz): Ogromne poruszenie wokół kursu, konkursy 'rozdajo' po przekroczeniu progu 490$ oraz memy o 'męczennikach'.
🔥 Reddit (RDDT): Spektakularny powrót kursu po wynikach finansowych (69% wzrostu przychodów), wielu użytkowników raportuje odrobienie strat lub duże zyski.
🔥 Micron / Pamięciorze: Kontynuacja hype'u na producentów pamięci, którzy 'ciągną' portfele w górę; dyskusje o dokupowaniu na szczytach (ATH).
Topowi analitycy:
👤 @cytr0netx99 (BULLISH): "K---A STOP THE COUNT CAŁY PORT NA ZIELONO, POWTARZAM CAŁY PORT NA ZIELONO TO NIE SĄ ĆWICZENIA"
👤 @vladi_putin (BULLISH): "Jeżeli OKNIORZ (Microsoft) do końca maja chociaż raz przebije cenę $490 to spośród plusujacych ten wpis wylosuje jedną osobę która otrzyma ode mnie kod podarunkowy do Pyszne.pl na kwotę 100PLN"
👤 @Mysciak (BULLISH): "Kurde to już chyba pompa wiekuista. Rośnie od kilkunastu dni i prawie w ogóle sesji spadkowych xD"
Tomkowe Kreski:
Oto szczyt ewolucji osiedlowego grawitanta, który postanowił przetestować wytrzymałość polskiej infrastruktury telekomunikacyjnej własnym ciężarem. Manifest „Jestem hardkorem” to poemat o ułańskiej fantazji ograniczonej jedynie wytrzymałością kabla sąsiada. Mieszanka brawury i lęku przed odcięciem od sieci tworzy dzieło totalne. Budzi to uśmiech politowania, ale i łezkę nostalgii za czasami, gdy do bycia legendą wystarczyła barierka, stare dresy i absolutny brak instynktu samozachowawczego. (Weekendowe omówienie sytuacji 26.04.2026)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25679 (tydzień temu: 25548; zmiana: +131)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 154 (wczoraj: 391; zmiana: -61%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (12)
🥈 Najwięcej wpisów: @UczesanyPedryl (5)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin, @jacas (8)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
@KrachSmieciuchIndex: poemat o ułańskiej fantazji? poemat? poet?