Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +200
PijeWodePoPierogach +142
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Czy ktoś tu z towarzystwa #alkoholizm dorobił się rozwalenia trzustki? Mam taki problem właśnie. Tzn. nie wiadomo do końca czy to trzustka ale tak mówią lekarze. Wyniki badań niby dobre ale problemem są wieczne biegunki, często zaraz po zjedzeniu. Nie piję rok, a problem przez ten rok jedynie się zwiększył. Była podejrzewana wątroba ale przez rok abstynencji wyniki prób wątrobowych się dużo poprawiły. Za to trzustka bez zmian, w normie, ale np. lipaza blisko dolnej granicy. No i glukoza często zaczyna wychodzić ponad normę mimo, że nie jem słodkiego, schudłem z 20kg. Wszystkie inne badania jak krew, usg, gastroskopie, kolonoskopia niczego nie pokazują. Słyszałem, że jak nie będzie przechodziło to czeka mnie biopsja trzustki.
Ktoś miał taki problem. Coś może mi doradzicie? Jak o siebie zadbać. Co jeszcze zbadać? Co zasugerować lekarzom? Miał ktoś taką biopsje?
#zdrowie #medycyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Tylko te moje podejrzenia trzustki to nie są moje wymysły tylko tak mówią lekarze. I nie lekarz w POZ tylko gastroenterlodzy czy hepatolodzy, w tym ze szpitala bo na badania trafiałem właśnie tam.
Słyszałem od nich o tej biopsji, mówili też o nowotworze. Nie wiem co tam istotnego badali bo mam cały segregator badań ale nie zwrócili na nic uwagi.
W badaniach większość rzeczy jest
Z sraczką jest akurat ten problem że wywołują ja też
@mirko_anonim: ja mam często sraczke i glukoze naczczo ok 100-110 pomimo, że jestem szczupły
O Kreonie słyszałem ale nie brałem. Tylko jak to dawkować? W opakowaniu jest 50 tabletek, a w
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
edit: Kiedy ostatnim razem robiłeś kuracje probiotykami? Często jadasz kiszonki, zsiadłe mleka, jogurty probiotyczne, kapusty/ogórki kiszone? Po czymś lekkim
Co do biegunki, to jem coś, słyszę burczenie w brzuchu i czuje parcie i mnie czyści. No biegunka. Czy po każdym posiłku tak mam? Nie. Choć parcie czuje nawet to małych. Czasem się wypróżnię ale na
Tak, crp 0,1 więc nisko (norma do 0,5). I nigdy nie miałem innego wyniku. OB tak samo.
Sportu nie uprawiam jakoś specjalnie ale spaceruje, czasem potruchtam sobie. W tamtym roku spacerowałem codziennie po godzinie (był to dodatek do aktywności z dnia) więc wychodziło te ponad 10tys kroków. Zima była to trochę mnie spacerowałem. Teraz jest tego więcej.
Tak, na wiek lekarze też zrzucają, że się zmienia, że
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰