Wpis z mikrobloga

@mvmxks: Nikogo nie obchodzi w XXI wieku. Poza tym Linuks nie ma certyfikacji ani POSIX, ani UNIX, bo to taka anomalia Uniksopodobna i nawet sam Torvalds nie ukrywa jak bardzo roztył się jego kernel który obecnie jest antytezą tego co mieli w zamyśle Dennis i Ken.

Serio aż tak nie znasz własnego systemu że ślepo wierzysz że Linuks ma certyfikację POSIX? Litości xD

@gerwazy-oko: Linuksiarstwo powinno być wpisane jako choroba
  • Odpowiedz
Nikogo nie obchodzi w XXI wieku.

@supra107: jeżeli twój poziom to odpalenie przeglądarki, żeby pisać głupoty na wykopie to faktycznie nikogo to nie obchodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Serio aż tak nie znasz własnego systemu że ślepo wierzysz że Linuks ma certyfikację POSIX?

@supra107: zacytuj gdzie pisalem o certyfikacji, bo chyba masz jakieś halucynacje
  • Odpowiedz
@mvmxks: Bez certyfikacji nikt nie weźmie Linuksa na poważnie. Sory, ale świat w którym systemy operacyjne mają znaczenie nie będzie bawić się w druciarstwo które tak bardzo kochają Linuksiarze. Albo masz kwity albo nie. Dlatego też Red Hat to jedyny powód dla którego Linuks jest jakkolwiek brany na poważnie w korpoświecie, bo Red Hat zapewnia te kwity których typowa Linuksiarska amatorka nie chce bo to niezgodne z ich ideologią.

A
supra107 - @mvmxks: Bez certyfikacji nikt nie weźmie Linuksa na poważnie. Sory, ale ś...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@mvmxks: Ani to, ani tamto nie jest porównywalne do Windowsa.

Nie no, fajnie pokazujesz że jesteś stereotypowym Linuksiarzem. Definicja Linuksa jest Schroedingerowska, w zależności od tego czy jej doprecyzowanie jest dla ciebie na korzyść w argumencie lub nie.

No to tak: powiedzmy że używamy definicji którą chcesz tu forsować, czyli sam kernel.
Dyskusja jest na temat Linuks vs Windows jak to pokazuje
  • Odpowiedz
Twoją pierwszą linią obrony było ad hominem, a następnie czepianie się o słówka z dosypką adhom.

@supra107: ja się przed niczym nie bronię

Ani to, ani tamto nie jest porównywalne do
  • Odpowiedz
a po co mam się odnosić, skoro dyskusja była o windowsie i Linuxie?

@mvmxks: A zmieniłeś ją na dyskusję o POSIX. Ty tak celowo rżniesz głupa?
Wiesz co ty teraz robisz? W swojej głowie prowadzisz kompletnie inną konwersację niż ta którą tu widać, i odpowiadasz na tą wyimaginowaną. Bo inaczej nie jestem w stanie wytłumaczyć tego co piszesz.
  • Odpowiedz
zmieniłeś ją na dyskusję o POSIX. Ty tak celowo rżniesz głupa?

@supra107: nie, odpowiedzialem na mema, a Ty się do mnie p------------z jakbym Ci Linuxa na komputerze wbrew woli zainstalował

Nie rozumiem jakim w ogóle argumentem w dyskusji o dwóch systemach jest zgodność z POSIX trzeciego systemu - co on w ogóle miał udowadniać?
  • Odpowiedz