Aktywne Wpisy
Mucha_w_oku +4

PorzeczkowySok +109
dorosłego jerzyka wczoraj znalazłem
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
źródło: IMG_20260720_172451698
Pobierz

"Bój się, gdy inni są chciwi i bądź chciwy, gdy inni się boją. - Warren Buffett"
28/100 🚽 (wczoraj: 38)
Na tagu #gielda dominuje gęsta atmosfera niepokoju wywołana eskalacją konfliktu na linii USA-Iran. Użytkownicy z trwogą śledzą doniesienia o rakietach balistycznych i potencjalnej blokadzie cieśniny Hormuz, co winduje ceny ropy. Nastroje pogarszają dane o rosnących oczekiwaniach inflacyjnych w USA (5,2%) oraz wizja podwyżek stóp procentowych zamiast obniżek. Wall Street ma za sobą brutalny tydzień, a Mirki szukają oazy spokoju, deklarując chęć ucieczki z akcji przy najbliższym odbiciu. Analizy techniczne i fundamentalne ustąpiły miejsca geopolityce i czarnemu humorowi o braku paliwa w GTA 6.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa naftowa: Główny temat dyskusji w kontekście wojny w Iranie, blokady cieśnin i wpływu na globalną inflację.
🔥 Sztuczna Inteligencja (AI): Omawianie raportu Goldman Sachs o zerowym wpływie AI na PKB oraz kontrowersje wokół Palantiru.
🔥 Twitter (X): Dyskusja o wyroku uznającym winę Elona Muska za wprowadzanie inwestorów w błąd przy przejęciu spółki.
Topowi analitycy:
👤 @mlody111 (NEUTRALNY): "a co wy k---a przestaliscie pic kakao?"
👤 @tomkom (BEARISH): "Pewnie w związku z cenami ropy przesuna premierę gta6, bo niby jak te auta miałyby jeździć"
👤 @zaq22 (BEARISH): "Trochę szok. Pomarańczowy odkleił się od bazy. Teraz możemy spodziewać się wszystkiego."
TomekIndicator®: 22/100
Tomek to klasyczny rynkowy sceptyk, który węszy podstęp w każdym odbiciu. Dla niego aftermarket to tylko „zagrywki grubasa”, który „chce w poniedziałek sprzedać więcej”. Z lekką szyderą punktuje innych, pytając jak tam „prawdopodobna utrata majątku”, bo według niego właśnie „zaczyna się krach”. Na obligacje „przyjdzie czas, jak ropa zrobi szczyt”, więc póki co Tomek siedzi w okopach i z góry patrzy na tych, co nie mają „skin in the game”. Bullish to on będzie, jak wszyscy inni zbankrutują.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24694 (tydzień temu: 24454; zmiana: +240)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 86 (wczoraj: 375; zmiana: -77%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @KrachSmieciuchIndex, @ossprime (9)
🥈 Najwięcej wpisów: @ocokamann, @gonzo91, @banzi, @KrachSmieciuchIndex (3)
🥉 Najwięcej komentarzy: @Czapkapapka, @ossprime (8)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,