Dlatego, że biedota chce kilka, kilkanascie, czy kilkadziesiat
@MakiawelicznyAltruista: Te kilka lat, kilkanaście lub kilkadziesiąt Ci szybcy nie nadążają, mądrzy nie wiedzą Chcesz wiedzieć co tu się dzieje? Proszę cię bardzo Dziś w nocy samotni płaczą, a nadzy marzną
@MakiawelicznyAltruista z efektem skali zamiast 13k byś przewalił 130k ( ͡°͜ʖ͡°) Poza tym z Twojej historii wpisów wynika że potrzebujesz bardziej nie efektu skali, a pomocy specjalisty
@MakiawelicznyAltruista: niestety też korzystają z rad Buffetta można sobie zarobić na bezpieczną starość ale młodość jest pełna wyrzeczeń i poczujesz się 'bogaty' jak już 90% pomysłów na to co zrobić z pieniędzmi nie sprawia żadnej radości.
Gdybym te 15 lat temu miał nawet 10% tego co teraz to miałoby to realny wpływ na moje życie. Teraz to takie meh
@Wincyjpracydoobra: dokładnie Buffet stał się multimiliarderem na szczytach list najbogatszych Amerykanów dopiero w wieku emerytalnym. Trzeba też żyć tu i teraz, nie wiesz czy dozyjesz nawet do emerytury. Trzeba znaleźć jakiś złoty środek, by coś odkładać i inwestować ale też żyć tu i teraz.
@MakiawelicznyAltruista: to co opisałeś, wprost wpisuje się w "chciwość i strach powoduje, że 80 procent traci na giełdzie."
Właśnie na tym polega chciwość i strach (fomo i inne), że "jak to urosło o tyle, że zrobiło się z tego 50 k to ja wiecie co zrobiłem? Nie sprzedałem tego, bo stwierdzilem, ze 50 k nic nie może."
Ciągle tu powtarzam - nie chodzi o zabawę w zmieniające się procenty w
@galicjanin: prawda, myślę że najlepsze podejscie to 80/20. Szukać rzeczy które za 20% pieniędzy dadzą 80% radości życia, resztę inwestować. Można np pojechać na wakacje ale na rowerową wycieczkę zamiast lecieć w tropiki. Ćwiczyć w domu/parku zamiast mieć prywatnego trenera, gotować wysokiej jakości jedzenie w domu zamiast jeść na mieście itd. Po prostu żyć jakby się wiązało koniec z końcem a nie jak zarobki na to pozwalają.
@MakiawelicznyAltruista @Griev Typ nie ma pojęcia czym jest efekt skali xd Juz myślałem ze bedzie mowa o tym jak z wielkim kapitałem można faktycznie bujnąć notowania czy przejąć jakiś podmiot, łączyć kilka itd xd
@Wincyjpracydoobra: 15 lat temu mając 10% tego co mam pewno otworzyłbym fabryke draxów póki nie u------i dopalczy. eh to byli czasy, ogladało się szans epokoleniowe z boku mając 1500 na koncie
@MakiawelicznyAltruista: Bo co? Wez po prostu zarob jak najszybciej te 200-1000k i wloz w BTC na minimum 8 lat zamiast p-------c co 3 dni. Komplikujesz proste sprawy jak baba
@MakiawelicznyAltruista: Te kilka lat, kilkanaście lub kilkadziesiąt
Ci szybcy nie nadążają, mądrzy nie wiedzą
Chcesz wiedzieć co tu się dzieje? Proszę cię bardzo
Dziś w nocy samotni płaczą, a nadzy marzną
Poza tym z Twojej historii wpisów wynika że potrzebujesz bardziej nie efektu skali, a pomocy specjalisty
Gdybym te 15 lat temu miał nawet 10% tego co teraz to miałoby to realny wpływ na moje życie.
Teraz to takie meh
Właśnie na tym polega chciwość i strach (fomo i inne), że "jak to urosło o tyle, że zrobiło się z tego 50 k to ja wiecie co zrobiłem? Nie sprzedałem tego, bo stwierdzilem, ze 50 k nic nie może."
Ciągle tu powtarzam - nie chodzi o zabawę w zmieniające się procenty w
@MakiawelicznyAltruista: Te 80% tyczy sie CFD a nie inwestowania
Szukać rzeczy które za 20% pieniędzy dadzą 80% radości życia, resztę inwestować.
Można np pojechać na wakacje ale na rowerową wycieczkę zamiast lecieć w tropiki. Ćwiczyć w domu/parku zamiast mieć prywatnego trenera, gotować wysokiej jakości jedzenie w domu zamiast jeść na mieście itd.
Po prostu żyć jakby się wiązało koniec z końcem a nie jak zarobki na to pozwalają.
Juz myślałem ze bedzie mowa o tym jak z wielkim kapitałem można faktycznie bujnąć notowania czy przejąć jakiś podmiot, łączyć kilka itd xd
Jak skręci w górę czy w dół to pół biedy.
Jak pojedzie bokiem to dopiero czekają człowieka dramaty na skalę jakiej wiekszosc ludzi nie jest sobie w stanie wyobrazić.