Wpis z mikrobloga

skąd taka beka z Iwucia dzisiaj na tagu?

@affairz: iwuć jest boomerem dla którego inwestycje to w 80% obligacje i nieruchomości na wynajem. W swojej książce na chyba gdzieś 150 stron rozpisuje się o tym jak wynająć nieruchomość i na tym zarobić. Sama ksiażka to praktycznie 600 stron oczywistości które większość ludzi wie jak skończy szkołę średnią.
  • Odpowiedz
no to chyba nie przebrnales przez pierwsze rozdziały gdzie opisuje portfel bezpieczny…

@adeekk1989: czytałem to już dawno więc nie pamiętam dokladnie sprawdziłem teraz na szybko i jego portfel długoterminowy składa się w 50% z nieruchów na wynajem i 50% aktywów finansowych gdzie w aktywach ma znowu 50% obligacji 15% złota i 35% akcji globalnych. Więc chyba napisałem prawidłowo.
  • Odpowiedz
iwuć jest boomerem dla którego inwestycje to w 80% obligacje i nieruchomości na wynajem. W swojej książce na chyba gdzieś 150 stron rozpisuje się o tym jak wynająć nieruchomość i na tym zarobić. Sama ksiażka to praktycznie 600 stron oczywistości które większość ludzi wie jak skończy szkołę średnią.

@zeszyt-w-kratke: co do tego ze wiekszosc ludzi po szkole sredniej wie - oj zdziwilbys sie ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: jeśli zmienił zdanie to znaczy, że dobrze czuje rynek. Bądź co bądź jak powstała finansowa forteca to pakowanie się w beton było dobra inwestycją. Oczywiście naganną z punktu widzenia kosztów społecznych no ale cóż...
  • Odpowiedz
@dzony77: ale bądźmy uczciwi xd Iwuć proponuje różne składy portfela w zależności od wieku, zdolności i własnej skłonności do ryzyka xD Jemu zależy na stabilności i zabezpieczeniu majątku więc po co ma ładować wszystko w smieciuchy licząc na dwu cyfrowe wzrosty żeby potem jedno pierdnięcie Trumpa czy Muska mu zmiotło pół majątku netto? Oczywiście mlodne niepokorne wilczki co mylą giełdę z bukmacherką śmieją się z takiej postawy xD
  • Odpowiedz