Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +204
Jestem tak stara, że pamiętam chusteczki do nosa wielorazowego użytku.

kolicuch +43
Coraz więcej Polaków rezygnuje z oglądania telewizji. Internet całkowicie przejął ich uwagę
Jeszcze kilkanaście lat temu telewizor był centrum domowej rozrywki. Dziś dla wielu osób wystarczy smartfon, YouTube, Netflix czy TikTok.
Młodsze pokolenia często nie potrafią nawet wymienić ramówki największych stacji telewizyjnych, ale bez problemu śledzą twórców internetowych i podcasty.
Czy za 10 lat tradycyjna telewizja będzie jeszcze miała znaczenie, czy zostanie głównie dla starszych odbiorców?
#internet #telewizja
Jeszcze kilkanaście lat temu telewizor był centrum domowej rozrywki. Dziś dla wielu osób wystarczy smartfon, YouTube, Netflix czy TikTok.
Młodsze pokolenia często nie potrafią nawet wymienić ramówki największych stacji telewizyjnych, ale bez problemu śledzą twórców internetowych i podcasty.
Czy za 10 lat tradycyjna telewizja będzie jeszcze miała znaczenie, czy zostanie głównie dla starszych odbiorców?
#internet #telewizja

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób pracodawca może się mnie pozbyć z pracy jeżeli pracuje na uop na czas nieokreślony. Bo często wchodzę w konflikt z pracodawcą, caly czas pretensje, sugerowanie abym może zmienil prace. A teraz straszenie likwidacją etatu. Jedynie wiem, że będzie to w cywilizowany sposób bo to budżetówka (urząd i to taki wyższy szczebel).
I jak się przed tych uchronić oraz w razie czego ugrać jak najwięcej np jakaś odprawa czy coś. No ogólnie jak się może mnie pozbyć. W razie fikcyjnej likwidacji etatu, a potem by był nabór na taki sam czy bliźniaczy to mogę gdzieś to zgłosić?
#praca #prawo #prawopracy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Z czego wynikają konflikty z pracodawcą? To mógłby być dla niego powód do rozwiązania umowy?
@ricco7: Na razie jeszcze mnie nie zwolnili więc nie ma co wysyłać. Aby mnie wywalić muszą coś wymyśleć bo ja nic nie podpiszę. I myślę, że mogą iść w stronę likwidacji etatu, bo wymyślą że może być nie potrzebny już.
Ale z drugiej strony no brzmi to logicznie. Wyobraźmy sobie, że chodzi jakaś automatyzacja, jakaś zmiana w prawie czy przeniesienie części pracy do innego organu. I co, mają
A co do konfliktów to generalnie z wiekiem kierownikowi odbiło i odbija coraz bardziej. Tzn ja znam tylko wersję jego. I niby siedziba główna wymaga
@dekonfitura: jak zapłaci odprawę to wszystko może tylko nie chce tego zrobić. Mimo ze w Polsce to max
@mirko_anonim: jeżeli dobrze zrozumiałem, to za to Ci grozi wypowiedzenie, ale bez odprawy. Sorry, praca to
@Tikyo: No właśnie, praca to nie jest przedszkole. Kierasowi totalnie odbiło, połowę czasu pracy robimy rzeczy typu tabelki, elfektywności, plany na miesiąc, kwartał i rok, potem podsumowanie roku 2025 z analizą co można było poprawić. I chciałem pokojowo się zwolnić. Nie chciał to też sobie robię zabawę. A jak widać to jest tylko jego wymysł, a nie centrali. To jakaś choroba. Są dni, że zachowuje się