Wpis z mikrobloga

Myślałem, że mnie to nie spotka, że takie rzeczy to głównie w mediach, ale jednak. Mam jedno mieszkanie, które obecnie wynajmuję (bo w przyszłości planuję tam zamieszkać) i obecni lokatorzy przestali po prostu płacić. Ojciec, matka i dziecko. Płacili przez rok, teraz rzucili oboje robotę i ch**. Przez jakiś czas gość jeszcze odpowiadał na SMSy, że on znajdzie jeszcze pracę, żeby nie przesadzać itp. i że zapłaci, a już prawie 3 miesiąc mija a ja do tych podludzi wysyłam pisma przez prawnika i oglądam w internecie jakie legalne firmy mogą mi pomóc załatwić sprawę.

I nic k---a w tym kraju nie zrobisz, bo jakiekolwiek naruszenie tych pacanów to jakieś naruszenie miru domowego. Pracuj i płać na patologię. Oni sobie robią imprezki i mają w------ę a ja musze bulić za nich czynsz. Nie śpię po nocach i myślę, jak tu (oczywiście legalnie :)) sprawę załatwić, bo państwo ma kompletnie w------e. A ja też bogaty nie jestem, bo mam jedno mieszkanie dla siebie, a nie 10 na zarobek.

Kiedy, k---a, zostanie to p------e prawo rozwiązane, że wynajmujący NIE MOŻE NIC ZROBIĆ lokatorowi, który nie płaci? Ten c--j rzucił robotę, zaczął robić na czarno i teraz nawet jak pójdę do sądu to z niego kasy nie ściągnę jak go za 3 lata wyeksmitują a ja nie mam 30k, żeby k---a całą obcą rodzinę utrzymywać.

Ktoś, coś, co zrobić z tymi pacjentami, co przestali płacić? Nosz k---a.

#patologia #mieszkanie #nieruchomosci #prawo
  • 471
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piururo: W tym kraju na właśnie takich ludzi to działają tylko hardcorowe akcje. Niskim kosztem to masz 2 opcje, demontujesz drzwi zewnętrzne i oddajesz do "naprawy", to samo robisz z oknami i masz problem z głowy. Dobrym rozwiązaniem jest też sobie zamieszkać w jednym z pokoi i utrudniać lokatorom codzienne funkcjonowanie. Reszta polecanych rozwiązań nie jest zgodna z prawem, ale z reguły na takich pajacy to działa p-----c, tylko to
  • Odpowiedz
  • 48
@Cudi3: Nie zamieszkam bo nie mogę (umowa na wynajem całego mieszkania). A jak z tymi drzwiami? Nie podchodzi to pod paragraf? Jak to załatwić, żeby siebie samego nie w----ć?
  • Odpowiedz
@piururo: Ja bm to rozwiązał tak, skoro nie odbierają telefonu przyjeżdżasz na miejsce wbijasz na lokal z pismem dot. rozwiązania umowy. Jeżeli Ci nie otworzą albo nie ma ich w domu rozwiercasz zamki, i domontujesz drzwi w celu naprawy, najlepiej nagraj to sobie wszystko w razie w. Żeby nie było takiej sytuacji że coś zostało skradzione. Jak już się pojawią to mówisz że zabierasz drzwi do naprawy, mówisz że postarasz
  • Odpowiedz
@Cudi3: @pysznewpierdalator Dobre rady, OP w kryminale nie będzie się już musiał niczym martwić xD.

@piururo: Nie ma obowiązku wynajmu mieszkań. Inwestowanie wiąże się z ryzykiem, na giełdzie Państwo też ma dawać rekompensaty jak inwestor wtopi?
  • Odpowiedz
ja bym w takiej sytuacji miał to całe prawo w pisdzie i poczekał aż z domu wyjdzie i mu wpi3rdol spuścił

@pysznewpierdalator: zesrałbyś się xd nie dość, że sprawa za naruszenie miru domowego to jeszcze pobicie. O takich rzeczach się myśli zanim wynajmie się mieszkanie.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: O z przyjemnością posłucham co ty byś doradził w takiej sytuacji, w przeciwieństwie do większości wykopków. Z tobą chociaż można podyskutować na poziomie.
Apropo drzwi na pewno to jest legitny sposób, ostatnio widziałem go w najnowszym odcinku exmitera. A przecież nie publikowaliby go gdyby czyn był zakazany.
  • Odpowiedz
gość jeszcze odpowiadał na SMSy, że on znajdzie jeszcze pracę, żeby nie przesadzać itp. i że zapłaci, a już prawie 3 miesiąc mija a ja do tych

@piururo: trzeba twardo negocjować tak jak exmiter, najlepiej jak masz 2m wzrostu i szerokie barki wtedy argumenty są bardziej przekonywujące
  • Odpowiedz
@Reevo:

Dobre rady, OP w kryminale nie będzie się już musiał niczym martwić xD.

No może tak być, a może nie. Ja bym tak zrobił, wiadomo najpierw przeczytałbym co mi za to grozi. Ale uwierz mi że wolałbym mieć sprawę karną, niż żyć ze świadomością że ktoś mnie jawnie okrada i się temu przyglądać. Może i jestem głupi w tej kwestii, ale naprawdę nie czekałbym na jakieś rozwiązanie sprawy na
  • Odpowiedz
@Cudi3: nie wiem, kiedy opublikowano materiał, o którym wspominasz, ale od jakichś dwóch lat mamy w Polsce nowe przestępstwo, formalnie podtyp wymuszenia z art. 191 § 1 k.k. Zgodnie z art. 191 § 1a k.k.

Tej samej karze podlega, kto w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia stosuje p-----c innego rodzaju uporczywie lub w sposób istotnie utrudniając innej osobie korzystanie z zajmowanego lokalu mieszkalnego.

On penalizuje właśnie p-----c
  • Odpowiedz
  • 346
Niektórzy chyba pomylili nitki. Nie pytałem o bezpieczne formy inwestowania na giełdzie tylko o to jak w-----ć pasożytów z własnego mieszkania co przestali płacić.

@greg-mantzew: Wiem, w tym chorym kraju się już o tym przekonałem.

@YourMind Ile takie coś kosztuje? Planuję dzwonić na dniach. Oni już mają długu 10 000zł.
  • Odpowiedz
@piururo: daj znać jak będziesz wiedział jakie są orientacyjne koszty takiej przyjemności, może wystarczy tylko informacja, że taki Pan przyjedzie i nagra filmik na youtuba to spraw się rozwiąże, powodzenia
  • Odpowiedz
@piururo: po pierwsze współczuje bardzo

po drugie wydaje mi się że musisz podobną umowę z kimś innym podpisać na wynajem kto tam wejdzie, policja nie jest od rozstrzygania która umowa jest ważna wiec beda musieli ich wpuścić
  • Odpowiedz
  • 88
@PanKapibara: Przecież ja bym musiał mieć kilkadziesiąt tysięcy złotych do tego czasu na ich utrzymanie, skąd ja mam wziąć te pieniądze? xD To jest jakaś k---a abstrakcja
  • Odpowiedz