Aktywne Wpisy

LaudatorLibertatis +173
Widzę, że idzie szerokie oburzenie w sprawie Majtczaka na adwokatkę, która powiedziała o kolizji, a sędzia ją poprawiła, że to wypadek bo były ofiary śmiertelne. Więc dzisiaj w #maszprawo o wypadku, kolizji i czy to oburzenie ma sens.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
źródło: 629442429_1415979310229719_4732243898851729605_n
Pobierz
saintie +5
nigdy w zyciu nie zaufam komus kto ma fiuta

I nic k---a w tym kraju nie zrobisz, bo jakiekolwiek naruszenie tych pacanów to jakieś naruszenie miru domowego. Pracuj i płać na patologię. Oni sobie robią imprezki i mają w------ę a ja musze bulić za nich czynsz. Nie śpię po nocach i myślę, jak tu (oczywiście legalnie :)) sprawę załatwić, bo państwo ma kompletnie w------e. A ja też bogaty nie jestem, bo mam jedno mieszkanie dla siebie, a nie 10 na zarobek.
Kiedy, k---a, zostanie to p------e prawo rozwiązane, że wynajmujący NIE MOŻE NIC ZROBIĆ lokatorowi, który nie płaci? Ten c--j rzucił robotę, zaczął robić na czarno i teraz nawet jak pójdę do sądu to z niego kasy nie ściągnę jak go za 3 lata wyeksmitują a ja nie mam 30k, żeby k---a całą obcą rodzinę utrzymywać.
Ktoś, coś, co zrobić z tymi pacjentami, co przestali płacić? Nosz k---a.
#patologia #mieszkanie #nieruchomosci #prawo
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@piururo: Nie ma obowiązku wynajmu mieszkań. Inwestowanie wiąże się z ryzykiem, na giełdzie Państwo też ma dawać rekompensaty jak inwestor wtopi?
@pysznewpierdalator: zesrałbyś się xd nie dość, że sprawa za naruszenie miru domowego to jeszcze pobicie. O takich rzeczach się myśli zanim wynajmie się mieszkanie.
Apropo drzwi na pewno to jest legitny sposób, ostatnio widziałem go w najnowszym odcinku exmitera. A przecież nie publikowaliby go gdyby czyn był zakazany.
@piururo: trzeba twardo negocjować tak jak exmiter, najlepiej jak masz 2m wzrostu i szerokie barki wtedy argumenty są bardziej przekonywujące
No może tak być, a może nie. Ja bym tak zrobił, wiadomo najpierw przeczytałbym co mi za to grozi. Ale uwierz mi że wolałbym mieć sprawę karną, niż żyć ze świadomością że ktoś mnie jawnie okrada i się temu przyglądać. Może i jestem głupi w tej kwestii, ale naprawdę nie czekałbym na jakieś rozwiązanie sprawy na
Pi3rdel to nie koniec świata, czasami nawet jest fajnie i do roboty chodzić nie trzeba
@jfrost
On penalizuje właśnie p-----c
@greg-mantzew: Wiem, w tym chorym kraju się już o tym przekonałem.
@YourMind Ile takie coś kosztuje? Planuję dzwonić na dniach. Oni już mają długu 10 000zł.
po drugie wydaje mi się że musisz podobną umowę z kimś innym podpisać na wynajem kto tam wejdzie, policja nie jest od rozstrzygania która umowa jest ważna wiec beda musieli ich wpuścić