Wpis z mikrobloga

@Arivederczi: ale psychopata to coś w ogóle zupełnie innego, o tym w ogóle nie rozmawialiśmy. To jest fizyczna różnica w mózgu, tych osób nie da się wyleczyć, bo mózg jest "wybrakowany", one nie oczuwają emocji. Socjopatia to zaburzenie, zazwyczaj jest nabyta.To są skrajne zachowania, ale zupełnie różne, psychopata działa chłodno, socjopata działa w emocjach. Najpierw się k---a doedukuj dzbanie, bo taki z ciebie specjalista, że uprawiasz chłopskorozumizm na podstawie bzdur
  • Odpowiedz
@pianinka: ale tutaj chyba raczej chodziło o baby, które naganiały małolaty i były ślepe na krzywdy. Zresztą niejednokrotnie też brały udział w zabawach z nieletnimi. Baby, które dają d--y można określać różnie, ale jeśli krzywdzą tylko siebie to c--j z nimi... Milczenie/ślepota na TAKĄ krzywdę to również krzywdzenie. Tfu, na tych wszystkich śmieci, niezależnie od płci.
  • Odpowiedz
@Arivederczi:
1. Kobiety wykazują równie duże skłonności do zachowań socjopatycznych co mężczyźni
2. W przypadku empatii, żadne badanie nie pokaże ci wyższego poziomu u kobiet. Taki pogląd jest czystym wymysłem naszej kultury, nie mającym realnego przełożenia na rzeczywistość.
PS. Empatia to nie płakanie nad losem biednych zwierzaczków w schronisku, a umiejętność analizy i zrozumienia emocji i uczuć innych ludzi lub zwierząt, coś co u wielu drapieżników jest tożsame z instynktem
  • Odpowiedz
No nie bo ja mowię o większości kobiet a nie wycinku 1%

@Ecooo: potrzebne źrodło, na pewno je masz. Chyba, że zdesperowanym łgarzem, który ma halucynacje z samotności i robi żałosne fikoły. Ale na pewno tak nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wygooglowałem sobie i dowiedziałem się, że mniej niż 5% facetów dopuszcza się tych przestępstw, które wymieniłaś. I co?

@Ecooo: No i ile kobiet reprezentuje negatywne cechy, o których pisałeś? Oczywiście nie wiesz, ale na chłopski rozum na pewno większość, bo do tego "nie potrzebujesz badań" i "kazdy to widzi"?
  • Odpowiedz
Milczenie/ślepota na TAKĄ krzywdę to również krzywdzenie. Tfu, na tych wszystkich śmieci, niezależnie od płci.

@cyberchosnek: Oczywiście, że tak i jak dla mnie wszyscy powinni gnić w więzieniu, ale tez nie bawiłabym się za bardzo w relatywizm moralny, że jakieś dwie baby, które sprowadziły kilka dziewczyn na wyspę wiedząc lub nie w jakim celu dzielą tę sama moralna winę co kilkudziesięciu facetów gwałcących i torturujących dzieci. Co nie zmienia faktu,
  • Odpowiedz
@WykopGwalciWolnoscSlowa: oczywiście, że nie, tylko jak ich odróżnić? Od dawna wiadomo, że w najwyższych strukturach w korporacjach są głównie psychopaci - czyli ludzie bez normalnej emocjonalności. Jak dając władzę całkowitą takiej osobie, sprawdzisz, czy np. nie gwałci dzieci po godzinach?
  • Odpowiedz