Wpis z mikrobloga

@Arivederczi:
1. Kobiety wykazują równie duże skłonności do zachowań socjopatycznych co mężczyźni
2. W przypadku empatii, żadne badanie nie pokaże ci wyższego poziomu u kobiet. Taki pogląd jest czystym wymysłem naszej kultury, nie mającym realnego przełożenia na rzeczywistość.
PS. Empatia to nie płakanie nad losem biednych zwierzaczków w schronisku, a umiejętność analizy i zrozumienia emocji i uczuć innych ludzi lub zwierząt, coś co u wielu drapieżników jest tożsame z instynktem
  • Odpowiedz
No nie bo ja mowię o większości kobiet a nie wycinku 1%

@Ecooo: potrzebne źrodło, na pewno je masz. Chyba, że zdesperowanym łgarzem, który ma halucynacje z samotności i robi żałosne fikoły. Ale na pewno tak nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wygooglowałem sobie i dowiedziałem się, że mniej niż 5% facetów dopuszcza się tych przestępstw, które wymieniłaś. I co?

@Ecooo: No i ile kobiet reprezentuje negatywne cechy, o których pisałeś? Oczywiście nie wiesz, ale na chłopski rozum na pewno większość, bo do tego "nie potrzebujesz badań" i "kazdy to widzi"?
  • Odpowiedz
Milczenie/ślepota na TAKĄ krzywdę to również krzywdzenie. Tfu, na tych wszystkich śmieci, niezależnie od płci.

@cyberchosnek: Oczywiście, że tak i jak dla mnie wszyscy powinni gnić w więzieniu, ale tez nie bawiłabym się za bardzo w relatywizm moralny, że jakieś dwie baby, które sprowadziły kilka dziewczyn na wyspę wiedząc lub nie w jakim celu dzielą tę sama moralna winę co kilkudziesięciu facetów gwałcących i torturujących dzieci. Co nie zmienia faktu,
  • Odpowiedz
  • 0
@WykopGwalciWolnoscSlowa: oczywiście, że nie, tylko jak ich odróżnić? Od dawna wiadomo, że w najwyższych strukturach w korporacjach są głównie psychopaci - czyli ludzie bez normalnej emocjonalności. Jak dając władzę całkowitą takiej osobie, sprawdzisz, czy np. nie gwałci dzieci po godzinach?
  • Odpowiedz