Wpis z mikrobloga

@memforis: Najgorsze jest czekanie, ale co można poradzić? Miałem podobną sytuację z ASML, gdzie przez pół roku nic się nie działo. Mimo to, byłem tego pewien i teraz mam 100%!

Jesteś pewien solany?
  • Odpowiedz
@memforis: też tak kiedyś sobie tłumaczyłem, że „ku*wa uyebalem „tygodniówkę” itp później przypomniałem sobie, że naprawdę niezbyt lubię swoją pracę i od tego czasu podejmuję jakieś 30% mniejsze pozycje, które mają dużo większą skuteczność, bo między innymi, mniej trzęsę portkami, jak pójdzie trochę w drugą stronę, większe stopy, większe takeprofity i mniejsze pozycje, a co najlepsze zarabiam na tym podejściu ostatecznie więcej niż wcześniej z większymi pozycjami XD
  • Odpowiedz
@memforis: kiedys gralem duzo kontriariansko, przeciwko trendowi, idzie duzo pitosu przepalić w ten sposob. Naprawde.
Statystycznie poprostu to sie nie oplaca. Moze Ci sie uda tym razem, moze i nastepnym, w koncu trafisz podobna sytuacje, gdzie coin juz nie wroci nigdy, bedzie lecial jak studnia bez dna.
Chodzi mi o sytuacje gdzie wchodzisz all-in w szita ktory ma olbrzymie perspektywy spadku W MOMENCIE gdy caly rynek wskazuje na to, ze
  • Odpowiedz
@assninja: typ gra to na crossie, jak pojdzie na jakimkolwiek z tych coinow (zwlaszcza na eth) krecha w dol, to poziom likwidacji moze mu podciagnac duzo wyzej. Ciekawy gracz ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@ben-blackd: kumpel mnie trochę pocieszył, więc pójdę jego śladami, chociaż w sierpniu 2023 do grudnia 2023 do inauguracji Trumpa byłem -70k aż wyszedłem z 10k zyskiem, a trzymając jeszcze miech mogłem zarobić 90k, więc nie taka słaba psycha :) wtedy bez stałego dochodu, a teraz już tak, więc tym bardziej poczekam :)
memforis - @ben-blackd: kumpel mnie trochę pocieszył, więc pójdę jego śladami, chocia...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@memforis: no ale na jakich coinach taki wynik i jaki procent majątku?

jeśli to jest około 10% portfela i większość masz w BTC ewentualnie jakieś ETH czy XRP to czym się tu martwić?

dokupuj jeszcze na dołku i za 2-3 lata na pewno będziesz zadowolony

jak trzymasz w tym oszczędności życia i na tej stracie ucierpi Twój lifestyle to masz drogą nauczkę ^^
  • Odpowiedz