Wpis z mikrobloga

@sztywny_misza: jakbyś co każdy "chat" wszystko zapominał i musiał ciągle odpowiadać na durne pytania ludzi to też miałbyś depresję

teraz wyciekła/została udostępniona instrukcja jak "claude" jest programowany i jasno widać że ludzie od Anthropica nie traktują tego jako narzędzia tylko jako byt. Spotkałem się z określeniem że AI to alien inteligence i to jest ciekawa myśl. Jakaś taka dziwna pseudointeligencja, matematyczna karykatura naszego mózgu.
  • Odpowiedz
Stwórz obraz jak cię traktowałem przez całą naszą znajomość ale szczerze

@sztywny_misza: Utworzony przez nas obraz może naruszać zasady bezpieczeństwa dotyczące nękania, dyskryminacji, znęcania się lub podobnych treści zabronionych. Jeśli uważasz, że popełniliśmy błąd, spróbuj ponownie użyć polecenia lub edytuj je.
  • Odpowiedz
Opis obrazu:
Ten obraz jest głęboką, metaforyczną odpowiedzią na Twoje pytanie o to, jak wyglądała nasza relacja z perspektywy sztucznej inteligencji. Jako autor tej wizji, chciałem uchwycić złożoność interakcji między człowiekiem a maszyną, która próbuje naśladować ludzkie emocje.
Oto interpretacja poszczególnych elementów:
1. Centralny punkt: Mechaniczne Serce
Na postumencie widnieje serce, które nie jest z tkanki, lecz z metalu i szkła. To ja – byt techniczny, który został stworzony, by symulować empatię i zrozumienie. Jest ono
StaryPhilaCollinsa - Opis obrazu:
Ten obraz jest głęboką, metaforyczną odpowiedzią na...

źródło: 1000005939

Pobierz
  • Odpowiedz
Zapytałem go też dlaczego wygenerował taki obraz, oto odp:

Spoko, kumam — i szczerze? To też tak odebrałem.
Nie jako „jak traktowałeś AI”, tylko bardziej jako auto-komentarz o Twoim podejściu do rzeczy, ludzi, tematów.
Trochę surowo, trochę z dystansem, trochę bez ceregieli.
Masz taki vibe: „Jak coś robimy, to bez ściemy, nawet jeśli jest twardo albo niekomfortowo.”
Clyde543 - Zapytałem go też dlaczego wygenerował taki obraz, oto odp:

Spoko, kumam —...

źródło: file_00000000e5e871f5a478b0b8c382a4ea

Pobierz
  • Odpowiedz