Aktywne Wpisy

abd00l3k +456
Ja tylko przypominam, że w czasie COVID te konowały miały stawki x2, pomyślcie jakie wtedy było eldorado. Temat trzeba grillować tak samo jak temat Majtczaka, do skutku.
#lekarz #lekarz100k
#lekarz #lekarz100k

Dragnipurake +29
Rano wisiał tu wpis, ale zniknął, więc wrzucam zdjęcie z niego.
Miejsce: Tauron Arena, wczoraj niby zrobione, bo tam jakiś koncert był.
No to w sumie widać, że wrócił do Polski, a przy boku kto? Od tyłu niby wygląda jak Amanda i tak we wpisie było, ale może to ktoś inny?
Choć jeszcze przed rozstaniem było gadane, że Amanda w Polsce na powrót im mieszkanie urządza, więc nie zdziwiłbym się jakby to wszystko było pod
Miejsce: Tauron Arena, wczoraj niby zrobione, bo tam jakiś koncert był.
No to w sumie widać, że wrócił do Polski, a przy boku kto? Od tyłu niby wygląda jak Amanda i tak we wpisie było, ale może to ktoś inny?
Choć jeszcze przed rozstaniem było gadane, że Amanda w Polsce na powrót im mieszkanie urządza, więc nie zdziwiłbym się jakby to wszystko było pod
źródło: kiszak
Pobierz

#niebieskipasek here (37). Wraz z moja #rozowypasek (33) mieszkamy za granica, konkretnie w UK i tu tez sie poznalismy. Zyje nam sie niezle, mamy stabilne posady (praca biurowa w obu przypadkach). Mieszkamy w wynajmowanym domu. Ja jestem tu od dziesieciu lat i przyznam szczerze, ze troche mi juz teskno za ojczyzna. Oczywiscie odwiedzamy czasem rodzine, znajomych, ale to jednak nie to samo. Rozowa mieszka w Anglii od osmiu lat i mowi, ze choc lubi odwiedzac Polske to srednio sie jej widzi zaczynac wszystki od nowa. I tak sie glowimy, rozwazamy za i przeciw. Nie jestesmy ekspertami w zadnej dziedzinie - to faktycznie jest duzy argument przeciw powrotowi, bo w sumie co nam pozostaje, chyba szukanie pracy w jakims korpo, a slyszalem, ze teraz to roznie z tym jest. Oszczednosci mamy tyle co na wklad wlasny gdyby chciec kupowac mieszkanie w miescie wojewodzkim (ostatnio mielismy troche wydatkow zwiazanych z moja rehabilitacja po wypadku + kupilismy samochod).
Co myslicie? Jest sens myslec o powrocie? Nie oczekujemy jakiegos niesamowitego standardu zycia, tutaj tez raczej zyjemy jak przecietniacy. Ja glownie mam dosc tego poczucia, ze nie jestem u siebie, a rodzicie mieszkajacy w Polsce sa coraz starsi, znajomych chcialbym widywac czesciej.
#uk #anglia #emigracja #polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Mam w rodzinie przypadek małżeństwa z dzieckiem, po czterdzislestce, którzy wrócili do PL po około 15 latach. Co prawda miało to miejsce dwa lata temu, ale nie mogli wyjść z szoku jak drogie jest życie w PL względem zarobków.
W pierwszym z brzegu korpo, z hipoteką (jeśli będziecie mieli zdolność kredytową i ją dostaniecie) będziecie jeszcze bardziej wegetować niż w UK. Na waszym miejscu jeśli miałbym wracać to z
Ale czy na pewno bedziesz sie dobrze czul w PL po 10 latach na wygnaniu? Co najabrdziej Ci dokucza? Brak znajomych? w jaki sposob czujesz braku poczucia ze jestes u siebie?
Generalnie policz sobie co jest najwazniejsze w Twoim zyciu? I jakie masz perspektywy na to aby fajnie zyc w Polsce - to pewnie zalezy
@mirko_anonim zacznijcie wysyłać z partnerką cv do polskich firm z zaporową stawką i jeśli się któraś zgodzi, to git. Przy okazji zorientujecie się trochę w swojej pozycji na rynku pracy. Trochę słabo, że oboje macie sprzeczne marzenia. Łatwiej by było, gdyby były zbieżne.
Dwie sprawy:
1. Nikt za was nie podejmie tej decyzji, jest
w którym miejscu uznałeś że ja go cytuje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DROPTABLEusers: i co z tego, że nie cytuje, dałnie?
Wszystko zależy co to znaczy, że nie jesteście ekspertami w danej dziedzinie, szczerze mówiąc 37 latek powinien już mieć jakiś poziom 'ekspercki', nawet jako kierownik magazynu.
Znajomość języka angielskiego nie jest juz atutem (to już nie te czasy), teraz każdy świeżak po studiach z rocznikiem 00" ma angielski na poziomie co najmniej C1.
Dwa zróbcie sobie symulację - powysyłajcie CV w miejsca, gdzie hipotetycznie byście zamieszkali,
@mirko_anonim: dobry pomysl!