Wpis z mikrobloga

✨️ Czy powinienem powiedzieć prawdę o zdradzie?
Cześć,

W ciągu ostatnich dni jest popularny wpis na temat #zdrady. Jedną z kwestii wątku jest poinformowanie partnera przyjaciółki żony o zdradzie. Otóż, wiem o podobnej sytuacji, która ma miejsce u mnie w pracy. Koleżanką, która nieukrywając zaszła mi za skórę (oskarżyła mnie fałszywie przed szefostwem o donosicielstwo do działu prawnego i zrobila mi paskudną opinię w zespole), ma romans z żonatym mężczyzna, który ma trójke dzieci. Jego żona nie jest świadoma sytuacji, a według kontekstu który znam, facet jest non stop szantażowany przez tą koleżankę o złożenie pozwu rozwodowego. Absolutnie ona nie ma na uwadze jego żony, ani dzieci. Psychologicznie to narcyzka z cechami borderline - próżna, manipulującą, egoistyczna i nienadajaca się na partnerkę do dłuższej relacji. Ale pierze facetowi mózg i to kwestia czasu aż ten zostawi żonę i dzieci tylko dla 'pusi' tej manipulatorki. Żona wtedy zostanie postawiona przed faktem dokonanym i może się to odbic mocno na niej i na jej dzieciach. Na jej korzyść działa, że on mieszka u niej w domu, ale tak postepujac ewidentnie ją rani, a ona ma możliwość zawczasu zareagować i ułożyć sobie życie z troska o dzieci. Dodatkowo ten chłop daje kasę swojej kochance. Zamiast patrzeć rodziny, to jest opętany na punkcie koleżanki. Kiedy tylko może to się z nią spotyka - parkingi, restauracje. Praktycznie codziennie od 3 lat. Ta zona to bardzo w porządku kobieta. Znam ja, bo mala miejscowość. Normalna matka, z rozumem, dbająca o dzieci i dom. Ale istnieje też zagrożenie, że ta dziewczyna z pracy zrobi wszystko aby jak najbardziej ją zabolało że odbiła jej męża. Jest podłą osoba i strasznie złośliwą. Non stop opowiada w pracy z dumą, że ten facet woli ją od żony. Jestem osobą z kręgosłupem moralnym i u mnie takie coś nie przechodzi i czuje dyskomfort jak pomysle w jakiej nieswiadomosci moze zyc ta osoba, a z drugiej strony to nie moja sprawa. Z ciekawości, jakbyście postąpili? Przytłaczająca jest prawda która wiem, a czasem spotykam osobę, która jest niczego nieświadoma. Jakaś czesc chciałaby powiedzieć prawdę tej kobiecie, a druga mówi żeby się nie wtrącać.

#zwiazki #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zrób zdjęcia żeby mieć jakiś dowód, i dopiero wyślij z anonima tej żonie. Zdjęcia można wydrukować w Rossmanie i wrzucić w skrzynkę albo nawet się z nią spotkać osobiście, nie wiem co wolisz. Ja bym powiedziała, najlepiej anonimowo i z dowodami. Jak wyślesz maila z samym oskarżeniem to może nie zadziałać. Lepiej powiedzieć to babka dostanie rozwód z orzeczeniem o winie faceta i chociaż nie będzie się musiała martwić o kasę.
  • Odpowiedz
to jest opętany na punkcie koleżanki

@mirko_anonim: piszesz to jakby gość był zupełnie niewinny ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A jest znacznie bardziej odpowiedzialny za tą sytuację, niż ta wariatka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: wydaje mi się, że ty jesteś na mentalnym wschodzie. Słuchaj.. facet nie robi tego bo zna ich oboje. Nie są to jego przyjaciele i jest rozdarty wewnętrznie i zastanawia się komu pomóc żeby nie skrzywdzić drugiego. Tu chodzi o zemstę, za złe potraktowanie w pracy.. najbardziej prymitywne przesłanki. Taka jest prawda. Niech się gość nie w-------a w życie obcych dla niego ludzi i zajmie się swoim życiem. Tak po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Gdyby to facet zalazł Ci za skórę, sprawa byłaby prostsza. Z racji, że to laska to możesz co najwyżej skonfrontować faceta żeby ją zostawił bo powiesz o wszystkim żonie (o ile ta manipulantka nie powie) żeby jej r------ć romans bez zaangażowania w to jego żony. Ogólnie facet i jego żona nic ci nie zrobili więc trudna sytuacja z tą zemstą.
  • Odpowiedz