Wpis z mikrobloga

coś w tym jest ameryczka była zawsze homofobicznym krajem.

@Skorvez_957_: Mnie bawi to, że ogólnie zachód to jest taki, że jak na czym się zafiksują, to idą w to "all in", teraz jest taki progresywny i tolerancyjny, a jeszcze kilkadziesiąt lat temu w tych krajach geja poddawało się elektrowstrząsom, czy wsadzało do pierdla, a takie kobiety nie mogły otwierać konta w banku bez zgody męża, ludziom o innym kolorze skóry
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_: Bo Polska inna? Przyjedź do mnie na wieś xD

Mnie bawi to, że ogólnie zachód to jest taki, że jak na czym się zafiksują, to idą w to "all in", teraz jest taki progresywny i tolerancyjny, a jeszcze kilkadziesiąt lat temu w tych krajach geja poddawało się elektrowstrząsom, czy wsadzało do pierdla, a takie kobiety nie mogły otwierać konta w banku bez zgody męża, ludziom o innym kolorze skóry
SzczurwKoronie - @Skorvez957: Bo Polska inna? Przyjedź do mnie na wieś xD
Mnie bawi t...
  • Odpowiedz
@mandanda: USA i UK to nie zachód tylko waspowska dzicz nieźle im ruskie małpy kręcą korbą
UK może trochę lepiej ale dalej są tam brexitowcy bezzębni, ojkofoby i terfki. USA szkoda gadać ale oni sami się prosili o biedę w cenie pomarańczy
  • Odpowiedz
@splinter96: Szczególnie w Indianie gdzie w latach 80 to tam normalnie Ku Klux Klan funkcjonował i za bycie czarnym mogłeś dostać w ryj, to na pewno dla gejów byli przyjaźni.
  • Odpowiedz
Maria Curie po mężu a że Polacy za mało się chwalą to inna sprawa.

@Skorvez_957_: Bo nie pozwolili jej studiować, BABA NA STUDIA UW? WAHAHAHAH. To sobie wyjechała studiować do Paryża. Taka była, jest i będzie Polska, d--a a nie pępek świata. Ciemnogród.
  • Odpowiedz
jeszcze kilkadziesiąt lat temu w tych krajach geja poddawało się elektrowstrząsom, czy wsadzało do pierdla,

@mandanda: po II wś w Niemczech zarówno wschodnich jak i zachodnich osoby homoseksualne nie wychodziły na wolność, musiały do końca odsiadywać wyrok, mimo że skazano ich za III Rzeszy, według nowego prawa dalej byli przestępcami, mimo że siedzieli w obozach koncentracyjnych
  • Odpowiedz
@heinrich-von-spychow: Lepiej, karalność w Niemczech została ograniczona (nie zniesiona) w 1969 i 73. Paragraf 175 z niemieckiego kodeksu karnego został całkowicie usunięty w 1994. Ostatni homoseksualiści byli skazywani w RFN jeszcze w latach 80-tych.
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie: Polska inna, homoseksualizm nie był w Polsce karany po 1918. W Niemczech faktycznie geje byli skazywani jeszcze w 1987 roku (ponad 100 osób). I to przykładowo, w III Rzeszy w roku 1942 skazano 3942 osoby (w zasadzie tylko mężczyzn za to skazywano) a w 1959 - 3530 osób. W 1942 dotyczyło to całych Niemiec (i Austrii) w 1959 skazano tylu tylko w RFN.
  • Odpowiedz
@Eldon_Tyrell: Fredek ich nastraszył w UK to gej na geju siedzi co sobie przypomnę znany gej to z UK zresztą to po nich widać jak w latach 80-tych wyglądali ale chociaż ładnie śpiewali.
Okazało się że ludzie jakoś mogą z tym żyć ale i tak miałem w tamtym czasie wrażenie że wszystko traktowano jak schizofrenię i chorobę psychiczną albo do poprawczaka albo do Choroszczy. Z wiedzą byliśmy na bakier zwłaszcza
  • Odpowiedz
@kazoo1988: a no uwiera i zawsze będzie takich rzeczy nie da się wyleczyć bo nie są chorobami. Wyleczyć można depresję, stulejkę, pryszcze czy raka ale nie coś co jest od zawsze i zawsze będzie. Można jedynie dopasować lifehacki a i tak one przypominają że skoro szuka się lifehacków to jest problem. Kiedyś w edukacji próbowano wszystko korygować najpierw na siłę a potem eee schizofrenia a potem eee ty gnoju niedobry
  • Odpowiedz