Aktywne Wpisy
Gnieciak +233
Mam 27 lat, pod koniec 2024 pochowałem matulę, teraz ojciec toczy ciężką walkę z rakiem, jeszcze grypa go dojeżdża. Dajcie słowa otuchy. #zalesie
GreeenOne +91
Jeśli myślisz, że marnujesz kasę na głupoty to pomyśl o tym gościu który spuścił w kiblu 50 tysięcy
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
źródło: Screenshot 2026-02-04 at 21.10.58
Pobierz

#heheszki #strangerthings
źródło: 1000017119
Pobierz@splinter96:
@Skorvez_957_: Mnie bawi to, że ogólnie zachód to jest taki, że jak na czym się zafiksują, to idą w to "all in", teraz jest taki progresywny i tolerancyjny, a jeszcze kilkadziesiąt lat temu w tych krajach geja poddawało się elektrowstrząsom, czy wsadzało do pierdla, a takie kobiety nie mogły otwierać konta w banku bez zgody męża, ludziom o innym kolorze skóry
UK może trochę lepiej ale dalej są tam brexitowcy bezzębni, ojkofoby i terfki. USA szkoda gadać ale oni sami się prosili o biedę w cenie pomarańczy
@Skorvez_957_: Bo nie pozwolili jej studiować, BABA NA STUDIA UW? WAHAHAHAH. To sobie wyjechała studiować do Paryża. Taka była, jest i będzie Polska, d--a a nie pępek świata. Ciemnogród.
@mandanda: po II wś w Niemczech zarówno wschodnich jak i zachodnich osoby homoseksualne nie wychodziły na wolność, musiały do końca odsiadywać wyrok, mimo że skazano ich za III Rzeszy, według nowego prawa dalej byli przestępcami, mimo że siedzieli w obozach koncentracyjnych
Niezależnie czy w w PL czy we Francji nadal miałaby w głowie tylko polon i rad
W latach 90 w Polsce też strasznie ludzie bali się HIV. Teraz z racji nowoczesnych leków ten strach trochę zmniejszył się i ludzie bardziej świadomi jak choroba się przenosi.
Okazało się że ludzie jakoś mogą z tym żyć ale i tak miałem w tamtym czasie wrażenie że wszystko traktowano jak schizofrenię i chorobę psychiczną albo do poprawczaka albo do Choroszczy. Z wiedzą byliśmy na bakier zwłaszcza
ładnie napisane, ale zastanawia mnie, skąd u Ciebie taka fascynacja tematem...( ͡° ͜ʖ ͡°)