Wpis z mikrobloga

✨️ Jak odnaleźć sens w starzeniu się?
Nie wiem jak żyć bo jesteśmy coś warte tylko gdy jesteśmy młode i ładne.

Nikt nie lubi „starych bab”. Są one niewidzialne, nieciekawe dla innych, mało osób interesują ich przeżycia, wartości i interakcje z nimi.

My po prostu zaczynamy znikać. Tylko najwybitniejsze urodowo jednostki pozostają wciąż „pięknie starzejącymi się” ciekawymi paniami.

Całą reszta traci podmiotowość. To po prostu kolejna „stara baba” którą można potrącić na pasach i nikt nic o niej nie zapamięta poza faktem ze była baba i to w dodatku stara.

Nie widzę sensu życia jako bezdzietna stara baba. A naprawdę bardzo chciałabym jakiś znaleźć.

#starosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: O proszę, dotarło do Pani cos tak oczywistego. 90% mezczyzn jest niezauważalnych przez całe życie. Przezroczystych. Szarych. A w środku mamy ogromne potrzeby społeczne. Cóż droga Pani, miejsce w społeczeństwie i wartość trzeba sobie wypracować i oprzeć na czymś trwalszym niż uroda. My tak mamy od urodzenia, narzekanie nic nie zmieni. Tak to działa, koniec jazdy na gapę. Żyjemy w najlepszych czasach jakie były, wierzę że szybko sie Pani
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niestety to prawda. Mało się o tym mówi, jakby to było jakieś tabu. Kiedyś też napisałam coś w podobie, to zaczęło po mnie jechać, jakieś goovniarstwo, które z definicji życia nie zna : ]. To troche taka krr...wa dyskrymminacja tej części społeczeństwa nazywająca się potocznie "stare baby". Ludzie generalnie mogliby żyć "lżej" gdyby jeden drugiego tak nie orał - za wiek, czy płeć i mnóstwo innych rzeczy.
  • Odpowiedz
Nie widzę sensu życia jako bezdzietna stara baba. A naprawdę bardzo chciałabym jakiś znaleźć.

@mirko_anonim: Moze zwroc sie do tych zlewaczalych bab co ci wmowily ze brak dzieci, wnukow to cos fajnego,
....Aaaa zapomnialem przelewy od Szorsza juz im przestaly przychodzic i wiec zajely sie czyms innym...
  • Odpowiedz
Nie wiem jak żyć bo jesteśmy coś warte tylko gdy jesteśmy młode i ładne.

@mirko_anonim: czyli i tak macie chociaż jakiś swój "gwiezdny czas", a dopiero na starość się przekonacie jak się czuje facet przez większość życia xd
  • Odpowiedz
Nikt nie lubi „starych bab”. Są one niewidzialne, nieciekawe dla innych, mało osób interesują ich przeżycia, wartości i interakcje z nimi.

@mirko_anonim: No bo to działa tak, że póki ładna i młoda, to faceci patrzą oczami, a nie uszami, więc się takim wydaje, że skoro się gapią, to one mają niesamowitą osobowość i są szalenie interesujące, każdy chce poznać je lepiej, a do tego faceci jeszcze będą cierpliwie słuchać co
  • Odpowiedz